Comisia de Disciplină a sancţionat FC Rapid cu 10.000 de lei

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a sancţionat clubul Rapid cu o penalitate sportivă de 10.000 de lei pentru incidentele provocate de suporteri prin aruncarea de obiecte în teren în repriza a doua a partidei cu Gloria Bistriţa, informează, joi, site-ul oficial al LPF.

15 afișări
Imaginea articolului Comisia de Disciplină a sancţionat FC Rapid cu 10.000 de lei

Comisia de Disciplină a sancţionat FC Rapid cu 10.000 de lei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

În minutul 76 al partidei Rapid - Gloria Bistriţa, suporterii din galeria formaţiei giuleştene au aruncat cu diverse obiecte în interiorul careului echipei Gloria Bistriţa, unul dintre acestea fiind predat de fundaşul Valentin Năstase arbitrului Marius Avram. În urma acestor incidente, centralul a întrerupt pentru 30 de secunde jocul, până când suporterii au fost calmaţi de către jucătorii rapidişti.

Masorul echipei Rapid, Gheorghe Păun, eliminat pentru proteste de arbitrul Marius Avram în cadrul aceleiaşi partide, a fost sancţionat cu suspendare pentru şase etape şi 4.500 de lei penalitate sportivă.

Jucătorii Flaviu Moldovan (FCM Târgu Mureş), Cosmin Moţi (Dinamo), Csaba Borbely (Oţelul Galaţi); Cadu (CFR Cluj) au fost sancţionaţi cu suspendare o etapă şi o penalitate de 740 lei fiecare. De asemenea, atacantul Lacina Traore (CFR Cluj) a primit o suspendare pentru două etape şi o penalitate de 2.000 lei.

Membrii Comisiei au sancţionat următorii antrenori pentru diverse abateri în cadrul etapei a V-a a Ligii I: antrenorul Tibor Selymes (Sportul Studenţesc) - suspendare două etape si o penalitate de 360 lei, antrenorul secund Francisc Dican (FCM Târgu Mureş) - suspendare pentru două etape şi o penalitate de 6.800 lei, antrenorul secund Silviu Lung (Universitatea Craiova) - avertisment.

Sancţiunile disciplinare dictate de clubul FC Vaslui la adresa jucătorilor Duşan Kucian, Serge Ognodon, Molina Costly, Nemanja Jovanovici au fost ratificate de Comisia de Discplină. De asemenea, a fost ratificată sancţiunea dictată de CFR Cluj împotriva jucătorului Nelson Cabrera.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici