Comisia de Recurs a redus amenda Stelei la 30.000 de lei

Comisia de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis, joi, reducerea sancţiunii aplicate clubului Steaua de la 60.000 de lei la 30.000 de lei după incidentele de la meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ provocate de suporterii stelişti care au aruncat cu bulgări de zăpadă în jucători şi antrenori.

16 afișări
Imaginea articolului Comisia de Recurs a redus amenda Stelei la 30.000 de lei

Comisia de Recurs a redus amenda Stelei la 30.000 de lei (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

Comisia de Disciplină a LPF a sancţionat, la 24 februarie, clubul Steaua cu o penalitate financiară de 60.000 de lei pentru incidentele de la meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ provocate de suporterii stelişti care au aruncat cu bulgări de zăpadă în jucători şi antrenori. Sancţiunea a fost aplicată şi din cauza unor torţe aprinse în tribune de fanii stelişti.

La meciul din etapa a XVIII-a a Ligii I dintre Steaua şi Ceahlăul, fanii prezenţi la peluza Sud a stadionului au început că arunce cu bulgări de zapadă în jucătorii echipei oaspete, care efectuau încălzirea, cu aproximativ 15 minute înainte de începerea partidei. Crainicul stadionului a făcut apel la suporteri să înceteze aceste acţiuni, la cererea observatorului de joc, Gheorghe Nedelescu. Începând din minutul 50, crainicul stadionului a făcut din nou apel, de data asta către toţi suporterii prezenţi pe stadion, să nu mai arunce cu bulgări în teren, însă fanii au continuat aceste acţiuni. În minutul 61, antrenorul echipei Ceahlăul, Gheorghe Mulţescu, a intrat în teren, solicitându-le jucătorilor săi să părăsească suprafaţa de joc. După ce arbitrul a decis întreruperea partidei şi jucătorii s-au îndreptat spre vestiare, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a anunţat la microfonul stadionului că arbitrul a decis întreruperea meciului pentru zece minute şi a făcut apel la suporteri să nu mai arunce cu bulgări. Partida a fost reluată după aproximativ 15 minute.

Formaţia Steaua Bucureşti a pierdut meciul de pe teren propriu susţinut în compania formaţiei Ceahlăul, scor 1-3, din etapa a XVIII-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici