Comitetul Olimpic din Rusia: Opt atleţi, depistaţi pozitiv după reexaminarea probelor de la JO 2012

Comitetul Olimpic din Rusia a anunţat, sâmbătă, că opt atleţi din trei sporturi diferite au fost testaţi pozitiv la substanţe interzise în urma reexaminării probelor prelevate de la aceştia la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

258 afișări
Imaginea articolului Comitetul Olimpic din Rusia: Opt atleţi, depistaţi pozitiv după reexaminarea probelor de la JO 2012

Comitetul Olimpic din Rusia: Opt atleţi, depistaţi pozitiv după reexaminarea probelor de la JO 2012

Anunţul făcut de oficialii ruşi vine la o zi după ce Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat că 23 de probe din 265 au fost ieşit pozitiv la reexaminarea probelor prelevate în timpul Jocurilor Olimpice din 2012.

În noiembrie 2015, Comitetul Internaţional Olimpic a suspendat tot lotul olimpic de atletism al Rusiei din cauza suspiciunii existenţei unui program sistematic de dopaj. Comitetul Olimpic din Rusia a anunţat că în luna iunie va dezvălui numele sportivilor depistaţi pozitiv după analiza probei B.

La începutul acestei săptămâni, Comitetul olimpic din Rusia a anunţat că 14 sportivi au fost depistaţi pozitiv la substanţe interzise în urma probelor prelevate în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008.

Comitetul Olimpic Internaţional, care păstrează timp de un deceniu probele biologice prelevate de la sportivi care au participat la ediţiile precedente, încearcă să găsească sportivii care au trişat şi care vor să participe şi la Jocurilor Olimpice de la Rio.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici