Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va analiza situaţia creată după retragerea jucătoarelor de tenis de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

  • Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a decis joi în şedinţa Comitetului Executiv analizarea situaţiei create în urma retragerii jucătoarelor de tenis din Echipa Olimpică „Team Romania”.
  • Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Irina Begu sunt accidentate şi nu vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
  • Ana Bogdan, devenită eligibilă pentru competiţia olimpică, a renunţat la participare.
843 afișări
Imaginea articolului Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va analiza situaţia creată după retragerea jucătoarelor de tenis de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va analiza situaţia creată după retragerea jucătoarelor de tenis de la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Potrivit unui comunicat al COSR, Federaţia Română de Tenis a informat instituţia, în 20 iunie, că Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Irina Begu sunt accidentate şi este necesară retragerea lor din Echipa Olimpică pentru JO Tokyo 2020. Ulterior, Ana Bogdan a devenit eligibilă pentru competiţia olimpică, dar a renunţat la participare.

„Din motive justificate, ţinând cont de prejudiciul de imagine şi cel financiar, Comisia Tehnică Olimpică pentru Sportul de Performanţă, Comisia Medicală şi Comisia de Etică vor analiza cazul creat şi vor înainta concluziile Comitetului Executiv”, a transmis COSR.

Reprezentanţii Comitetului Olimpic susţin că au sprijinit şi finanţat în acest ciclu olimpic Federaţia Română de Tenis pentru pregătirea componenţilor Lotului Olimpic.

„Participarea sportivilor români în competiţia olimpică de tenis mai este posibilă după validarea locurilor cotă. Astfel, dublul feminin Monica Niculescu - Raluca Olaru este eligibil pentru a participa la Jocuri, iar Horia Tecău şi Florin Mergea aşteaptă un wild-card din partea Federaţiei Internaţionale. Data limită de acordare, 5 iulie 2021”, se mai arată în comunicat.

Şi ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, şi-a arătat joi, printr-o postare pe Facebook, dezamăgirea referitoare la faptul că toate jucătoarele române de tenis, care au dreptul de a participa la Jocurile Olimpice, s-au retras din competiţie.

„Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul. Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort şi valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participă staruri ale sporturilor care câştigă milioane de euro şi care respectă aceste principii. De aceea, este de neînţeles pentru mine decizia sportivelor noastre.”, a scris acesta pe pagina sa de socializare.

CITEŞTE ŞI: Cine va purta drapelul pentru România la JO Tokyo 2020. Anunţul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici