Componenţa grupelor preliminare ale Campionatului European de handbal masculin din 2014

Federaţia Europeană de Handbal a găzduit vineri, la Copenhaga, tragerea la sorţi a fazei a doua a preliminariilor Campionatului European masculin din 2014, în prima fază fiind angrenată şi naţionala României.

260 afișări
Imaginea articolului Componenţa grupelor preliminare ale Campionatului European de handbal masculin din 2014

Componenţa grupelor preliminare ale Campionatului European de handbal masculin din 2014 (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Naţionala de handbal masculin a României va întâlni reprezentativele Israelului, Belgiei şi Irlandei, în grupa C din prima fază a preliminariilor CE din 2014, care se vor derula sub forma unor turnee, între 8-10 iunie.

Din cele patru grupe a câte patru echipe, prima clasată din fiecare şi alte două echipe cu cea mai bună linie de clasament vor obţine calificarea în faza a II-a a preliminariilor.

Vineri a fost trasă la sorţi componenţa celor şapte grupe din faza a II-a, după cum urmează:

Grupa 1- Spania, Macedonia, Portugalia, câştigătoarea grupei B din faza I;

Grupa 2- Germania, Cehia, Muntenegru, echipă de pe locul 2 în faza I;

Grupa 3- Franţa, Norvegia, Lituania, câştigătoarea grupei D în faza I;

Grupa 4- Croaţia, Ungaria, Slovacia, echipă de pe locul 2 în faza I;

Grupa 5- Polonia, Suedia, Olanda, câştigătoarea grupei A în faza I;

Grupa 6- Islanda, Slovenia, Belarus, câştigătoarea grupei C în faza I;

Grupa 7- Serbia, Austria, Rusia, Bosnia.

Dacă va câştiga grupa C din faza I a preliminariilor, naţionala României ar urma să joace în faza a II-a în grupa a 6-a, cu Islanda, Slovenia şi Belarus.

Danemarca este califică direct la turneul final, în calitate de naţiune organizatoare, iar celelalte locuri vor fi ocupate de primele două clasate din fiecare din cele şape grupe, plus încă o echipă cu cea mai bună linie de clasament, după jucarea partidelor din faza a II-a a preliminariilor.

Turneul final al Campionatului European din 2014 va avea loc între 14-26 ianuarie, în Danemarca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici