Componenţa grupelor principale la CE de handbal feminin

Echipele calificate în grupa I principală, după meciurile disputate, sâmbătă, în grupele preliminare A şi B, la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca şi Norvegia.

240 afișări
Imaginea articolului Componenţa grupelor principale la CE de handbal feminin

Componenţa grupelor principale la CE de handbal feminin (Imagine: Remus Badea/Arhiva Mediafax Foto)

Rezultatele meciurilor de sâmbătă, jucate în Danemarca, au fost următoarele:

Grupa A: România-Serbia 40-28, Danemarca-Spania 22-19

Grupa B: Rusia-Islanda 30-21, Muntenegru-Croaţia 28-29.

Conform regulamentului, primele trei clasate din grupele A şi B formează grupa I principală. Din grupa A s-au calificat echipele Danemarca (intră în grupa principală I, cu 4 puncte), România (2) şi Spania (0), iar din grupa B, Muntenegru, Rusia şi Croaţia, toate cu câte 2 puncte. Au fost eliminate Serbia, respectiv Islanda.

În grupa preliminară A, România a învins Spania (30-26) şi Serbia (40-28), dar a cedat în faţa Danemarcei (22-25).

Vineri s-au încheiat meciurile din grupele C şi D, echipele calificate în grupa a II-a principală fiind Suedia (4 puncte), Olanda (2) şi Ucraina (0), iar din grupa D, Norvegia (4), Ungaria (2) şi Franţa (0). Au fost eliminate Germania, respectiv Slovenia.

În faza grupelor principale nu vor avea loc meciuri cu formaţiile provenite din aceeaşi grupă preliminară, contând însă rezultatele directe din acea fază, în clasamentul iniţial. Primele două clasate în grupele principale vor juca semifinalele, încrucişat, în 18 decembrie. Învinsele vor disputa finala mică, iar învingătoarele din semifinale, vor evolua pentru medaliile de aur, ambele meciuri fiind programate în 19 decembrie, ultima zi a CE.

Partidele din faza grupelor principale se vor juca la MCH Multiarena (Herning, Danemarca), respectiv la Hakons Hall (Lillehammer, Norvegia), în timp ce semifinalele, finalele şi partidele de clasament final se vor derula în sala din Herning.

Echipa ţării noastre a obţinut cea mai bună clasare la CE din 2000, când a încheiat pe locul patru, turneul final găzduit chiar de România.

Primele trei clasate la CE din Danemarca şi Norvegia obţin automat calificarea la Campionatul Mondial din 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici