Concurenţă internaţională pentru Simone Tempestini la Raliul Maramureşului

Urmărește
57 afișări
Imaginea articolului Concurenţă internaţională pentru Simone Tempestini la Raliul Maramureşului

Concurenţă internaţională pentru Simone Tempestini la Raliul Maramureşului

Cu două victorii din trei posibile pe asfaltul din Maramureş, Simone are nevoie de un nou success în weekend pentru a reveni în fruntea clasamentului general provizoriu din Campionatul Naţional de Raliuri Betano 2024. Alături de copilotul Sergiu Itu, acesta se va afla la bordul unui spectaculos model Porsche 997 RGT.

Runda va avea un total de 9 probe speciale, exclusiv pe asfalt, şi va avea şi câteva noutăţi faţă de ediţiile precedente. O probă de noapte pe Gutin, dar şi două probe super speciale, pe traseu urban, în Sighetu Marmaţiei şi Baia Mare, traseul total al raliului urmând să aibă 126 de kilometri.

„E un raliu interesant pentru mine, un rezultat bun mi-ar da încredere pentru ce va urma pentru mine în lunile iunie şi iule, când avem un program încărcat atât pe plan intern, cât şi internaţional”, a spus Tempestini, care imediat după Maramureş va pleca spre Scandinavia, acolo unde e programată o etapă din Campionatul European.

Raliul Maramureşului va aduce, pe lângă echipajele autohtone, inclusiv din afara graniţelor ţării, piloţi din Bulgaria, Franţa, Germania, Ungaria şi Slovacia fiind înscrişi la start. Printre aceştia se numără şi campionul en-titre al Bulgariei, Martin Surilov, dar şi Eliott Delecour, fiul legendarului vicecampion mondial WRC, Francois Delecour. Andrei Gîrtofan, Bogdan Cuzma şi Adrian Teslovan sunt piloţii români care luptă pentru podiumul final.

Etapa va debuta joi seară cu startul festiv, iar vineri sunt programate primele probe speciale, urmând ca sâmbătă seară, raliul să se încheie cu super speciala din centrul oraşului. Simone Tempestini va pleca imediat după în Norvegia, unde are programat un raliu de pregătire pe macadam pentru a treia etapă din Campionatul European de Raliuri, din Suedia, organizată în perioada 13-15 iunie. Pilotul de la Napoca Rally Academy are deja o victorie în competiţia continentală din acest sezon, fiind considerat unul dintre favoriţii la marele trofeu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici