Conducerea FC Bihor a demisionat, clubul ar putea fi retras din Liga a II-a

Preşedintele FC Bihor, Gheorghe Alexandrescu, şi vicepreşedintele Adrian Alexandrescu şi-au anunţat, luni, demisiile din funcţiile pe care le-au ocupat timp de 45 de zile, declarând că există riscul ca echipa să fie retrasă de finanţatori, CL Oradea şi CJ Bihor, din Liga a II-a.

29 afișări
Imaginea articolului Conducerea FC Bihor a demisionat, clubul ar putea fi retras din Liga a II-a

Conducerea FC Bihor a demisionat, clubul ar putea fi retras din Liga a II-a

"Ne-am anunţat amândoi demisiile întâi Adunării Generale a Acţionarilor din data de 6 august, iar acestea intră în vigoare de astăzi (luni -n.r.)", a precizat Gheorghe Alexandrescu, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul clubului.

El a motivat că gestul său şi al vicepreşedintelui este determinat de "lipsa acută de fonduri" cu care se confruntă Consiliul Local Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor, în condiţiile în care FC Bihor a acumulat, în ultimii patru ani, datorii ce depăşesc suma de 2 milioane de lei, din care peste 100.000 de lei la bugetul de stat, prin neplata taxelor şi a impozitelor, iar de câteva luni conturile clubului sunt blocate.

"De mai bine de patru luni, FC Bihor are blocate toate cele nouă conturi deschise la tot atâtea bănci, şi orice ban ar vira finanţatorii în oricare din aceste conturi, ei ar fi blocaţi pentru plăţile la buget şi la furnizori", a explicat preşedintele demisionar al FC Bihor.

Gheorghe Alexandrescu a declarat că a făcut tot ce a putut pentru a evita situaţia în care a ajuns FC Bihor.

"Am studiat situaţia contabilă şi am ajuns la concluzia că este imposibil de a rezolva concomitent atât achitarea restanţelor, cât şi asigurarea necesarului lunar pentru turul acestei ediţii de campionat în Divizia B (Liga a II-a - n.r.). Am renunţat la unsprezece jucători care costau prea mult şi am format un lot bun, din jucători preponderent bihoreni. În plus, sâmbătă, 8 august, vicepreşedintele Adrian Alexandrescu i-a convins pe 15 dintre jucători să accepte diminuarea veniturilor lunare cu aproape 2.500 de euro. Eu însumi şi vicepreşedintele am decis ca salariile noastre, în total 6.000 de lei lunar, să le depunem în contul clubului, cu menţiunea expresă a destinaţiei, adică pentru plata datoriilor la bugetul de stat, dar nu este de ajuns", a spus preşedintele demisionar al FC Bihor.

Alexandrescu a explicat că jucătorii au acceptat reducerea contractelor, cu condiţia să li se acorde, în schimb, prime de 600 de lei pentru fiecare punct obţinut pe teren, dar analizele făcute împreună cu conducerea Primăriei Oradea şi a Consiliului Judeţean Bihor au arătat că nici acestea nu pot fi achitate.

"Am discutat joi (6 august - n.r.) cu domnul primar Ilie Bolojan şi cu domnul preşedinte (al CJ Bihor - n.r.) Radu Ţîrle şi ne-au arătat că încasările la bugetul judeţului au scăzut cu 50 la sută faţă de anul trecut. Pur şi simplu nu mai sunt bani", a spus Alexandrescu.

Preşedintele demisionar al FC Bihor a spus că deocamdată nu ştie dacă antrenorul Ioan Petcu va rămâne sau nu la club, însă este aproape sigur că FC Bihor va evolua pe viitor în Liga a III-a, ceea ce ar putea determina şi plecarea a cel puţin şase jucători aduşi de el vara aceasta.

"Pentru B (Liga a II-a - n.r.) nu mai avem bani, iar în C (Liga a III-a - n.r.) nu ştiu câţi vor accepta să joace, în condiţiile în care li se impune şi reducerea contractelor şi a primelor de joc", a încheiat Gheorghe Alexandrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici