Confruntarea TITANILOR în semifinalele de la Roland Garros: Roger Federer vs. Rafael Nadal

Roger Federer (Elveţia; 3 ATP) s-a calificat în semifinalele turneului Roland Garros, după victoria în faţa compatriotului Stan Wawrinka (28 ATP). După un meci de ore şi 40 de minute, Federer s-a impus cu 3-1 la seturi, 7-6(4); 4-6; 7-6(5); 6-4.

2353 afișări
Imaginea articolului Confruntarea TITANILOR în semifinalele de la Roland Garros: Roger Federer vs. Rafael Nadal

Confruntarea TITANILOR în semifinalele de la Roland Garros: Roger Federer vs. Rafael Nadal

Astfel, la Paris se conturează un meci de vis, între Rafael Nadal şi Roger Federer. Cei mai titraţi sportivi ai momentului se întâlnesc în semifinale, pentru a 39-a oară în carieră. Cele mai multe victorii îi aparţin spaniolului, 23, în timp ce Federer s-a impus în 15 confruntări. Semifinala Roger Federer – Rafael Nadal se va juca sâmbătă, iar organizatorii vor anunţa ora meciului vineri.

Rafael Nadal (2 ATP) s-a calificat, marţi, în semifinalele turneului de la Roland Garros, după ce a trecut de japonezul Kei Nishikori (7 ATP), scor 6-1, 6-1, 6-3.

Nadal a avut parte de o partidă facilă, profitând şi de oboseala lui Nishikori, care a avut un meci de cinci seturi, contra lui Benoit Paire, cu o zi înainte. Ibericul s-a impus în minimum de seturi, cedând doar cinci game-uri şi dominându-şi adversarul la aproape toate capitolele.

Rafael Nadal rămâne cu un singur set pierdut la această ediţie de la Roland Garros, în faţa lui David Goffin, pe care l-a învins cu 3-1. În semifinale, Nadal îl va întâlni pe marele său rival, Roger Federer (3 ATP), cel care a trecut în sferturi de conaţionalul Stan Wawrinka, scor 7-6 (4), 4-6, 7-6 (5), 6-4.

Câştigător a 17 titluri de Grand Slam, Rafael Nadal a dominat cu autoritate turneul de la Roland Garros în perioada recentă. Spaniolul a câştigat de 11 ori French Open, în 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017 şi 2018.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici