Confruntarea TITANILOR la Wimbledon 2019: Prima partidă pe iarbă dintre Roger Federer şi Rafael Nadal, după 11 ani de la "cel mai mare meci din istoria tenisului"

Doi dintre cei mai mari jucători de tenis din lume, Roger Federer, locul 3 ATP, şi Rafael Nadal, locul 2 ATP, se înfruntă, vineri, în semfinalele turneului de la Wimbledon. Este prima întâlnire între cei doi pe iarbă după finala epică din 2008, considerat "cel mai mare meci din istoria tenisului".

4290 afișări
Imaginea articolului Confruntarea TITANILOR la Wimbledon 2019: Prima partidă pe iarbă dintre Roger Federer şi Rafael Nadal, după 11 ani de la "cel mai mare meci din istoria tenisului"

Wimbledon 2019. Roger Federer şi Rafael Nadal se înfruntă vineri în semifinalele turneului/ ORA meciului

Vineri, după ora 17:00, după ce se va fi terminat prima semifinală masculină dintre Novak Djokovic şi Roberto Bautista-Agut, Roger Federer şi Rafael Nadal vor intra pe Terenul Central de la Wimbledon.

Semifinala de vineri dintre Roger Federer şi Rafael Nadal marchează cea de-a 40-a confruntare între cei doi, spaniolul conducând scorul meciurilor directe cu 24-15, însă şi prima reîntâlnire a celor doi mari tensimeni pe iarbă, după finala epică din 2008, care a durat patru ore şi 48 de minute, şi care a fost câştigată de Rafael Nadal cu scorul de 6-4, 6-4, 6-7(5), 6-7(8), 9-7. Spaniolul câştiga atunci primul său titlu la Wimbledon.

"Mă aştept să joc împotriva celui mai bun jucător din istoria tenisului pe această suprafaţă şi ştiu că trebuie să joc cât mai bine, dacă vreau să am vreo şansă să joc în finală. Să joc împotriva lui Roger Federer este mereu ceva unic. Sunt foarte emoţionat să joc din nou pe acest teren, după 11 ani. Înseamnă foarte mult pentru mine şi, probabil, şi pentru el", a declarat Rafael Nadal.

Ambii jucători au fost în formă pe iarba londoneză. Federer a reuşit 206 de lovituri câştigătoare, dar şi 88 de erori neforţate în cele cinci meciuri de la ediţia de anul acesta a turneului de la Wimbledon, iar victoria contra lui Kei Nishikori i-a adus cel de-al 100-lea meci câştigat la un turneu de Grand Slam, performanţă unică în istoria tenisului.

Şi Rafael Nadal a fost la fel de dominant. După ce a câştigat meciul din turul II cu Nick Kyrgios, spaniolul a reuşit să-şi îmbunătăţească şi mai mult nivelul pe iarbă. În ultimele trei meciuri, Rafael Nadal a reuşit nu mai puţin de 109 lovituri câştigătoare şi doar 34 de erori neforţate. Nadal s-a descurcat foarte bine şi la retur, creându-şi 35 de mingi de break, dintre care a convertit 16.

“Va fi un meci foarte greu. Rafa poate câştiga pe orice suprafaţă. Atât de bun este. Nu este doar specialist pe zgură”, spune Roger Federer.

Primul meci dintre cei doi mari jucători de tenis a avut loc în urmă cu mai bine de 15 ani, la Miami Open.

"Mulţi dintre jucători spuneau atunci, în 2008, despre Nadal, că a venit sfârşitul. La fel spuneau şi despre mine în 2009. Iată că suntem în continuare pe teren. Şi e o plăcere să jucăm unul contra celuilalt", a declarat marele jucător de tenis elveţian, deţinător a 20 de titluri de Grand Slam.

Iar Rafael Nadal este de aceeaşi părere. "Binenţeles, oportunităţile să jucăm unul contra celuilalt sunt din ce în ce mai puţine, dar suntem încă aici. Suntem încă pe teren", conchide spaniolul, deţinător şi el a 18 titluri de Grand Slam.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici