Constantin: Arbitrii străini sunt la acelaşi nivel cu românii

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, a declarat, sâmbătă, că din păcate arbitrii din România au probleme în privinţa credibilităţii, străinii fiind priviţi cu mai multă încredere deşi sunt la acelaşi nivel cu românii.

10 afișări
Imaginea articolului Constantin: Arbitrii străini sunt la acelaşi nivel cu românii

Constantin: Arbitrii străini sunt la acelaşi nivel cu românii

"Acuzele la adresa arbitrilor nu se vor termina prea curând, iar acest lucru creează o presiune în plus pentru ei. Din păcate stăm foarte prost la credibilitate. Arbitrii străini sunt la acelaşi nivel cu cei români, însă credibilitatea lor este mult mai mare. Când merg arbitrii noştri afară, nu mai există niciun fel de presiune şi e normal să aibă un meci uşor şi o prestaţie bună. Avem încredere în cei pe care îi selectăm şi desigur cei care greşesc vor fi aspru pedepsiţi. Noi încercăm să alegem oamenii cei mai serioşi", a spus Gheorghe Constantin la Casa Fotbalului, unde are loc întâlnirea cu arbitrii din lotul A, în care se analizează prestaţiile din ultimele patru etape ale Ligii I.

Gheorghe Constantin a precizat că la meciurile din Cupa României vor fi delegaţi numai arbitri din lotul A, din grupele valorice I şi a II-a.

Preşedintele CCA a făcut referire şi la cazul arbitrului Sebastian Colţescu, care a încercat recent să se sinucidă, spunând că urmează să discute cu acest central. "Crăciunescu (n.r. - fostul arbitru Ion Crăciunescu) poate să vorbească cât vrea, noi tot timpul vom lua apărarea arbitrilor atunci când considerăm că e nevoie. Locul lui Colţescu este în altă parte, nu la lotul A şi nu îi vom reduce pedeapsa. Voi avea o discuţie cu el şi com stabili ce este de făcut în continuare. Sunt sigur că e în stare să arbitreze, însă trebuie să mai disuctăm. Cu toţii din CCA, la fel şi colegii lui, suntem alături de Colţescu", a afirmat Constantin. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici