Copos a calculat cât costă o secundă de scandare anti-Dragomir

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a prezentat, vineri, pe site-ul oficial al grupării gileştene, un calcul privind "costul" unei secunde în care fanii scandează împotriva preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, iar rezultatul obţinut a fost 666 - "numărul biblic al Fiarei" - de lei.

70 afișări
Imaginea articolului Copos a calculat cât costă o secundă de scandare anti-Dragomir

Copos a calculat cât costă o secundă de scandare anti-Dragomir (Imagine: Bogdan maran/Mediafax Foto)

Calculul făcut de Copos a plecat de la raportul de obsevare al meciului CS Mioveni - FC Rapid, din etapa a XXVII-a a Ligii I, în care se precizează că "în proporţie de 99,9 la sută galeria Rapidului a cântat şi a scandat încurajări pentru propria echipă" şi că "în minutul 16 galeria echipei Rapid a scandat pentru un interval de 20 de secunde «M… Dragomir», iar, în minutul 61, aceeaşi galerie a scandat «Mitică la puşcărie» pentru un interval de 15 secunde".

Oficialul rapidist a mai ţinut cont în "demonstraţia" prezentată de amenda primită de clubul său pentru aceste scandări, din partea Comisiei de Disciplină a LPF, în valoare de 10.000 de lei.

"Dacă raportul afirmă acest lucru, trebuie să admit că undeva, în stadion, s-a scandat împotriva domnului Dragomir timp de 35 secunde. Nu a fost frumos, sunt de acord. Haideţi, totuşi, să examinăm faptele şi efectele. Despre durata scandărilor: un meci de fotbal are minim 90 de minute, adică 5.400 de secunde. Timp de 5.365 de secunde «galeria Rapidului a cântat şi a scandat încurajări pentru propria echipă.» – ne spune acest lucru Raportul de Observare. Timp de 15 secunde, adică timp de 0,0065 la sută din timpul de joc, undeva, în stadion, unii au scandat împotriva domnului «D». Deci, pentru 0,0065 la sută din timpul de joc în care s-a scandat «anti», FC Rapid trebuie să plătească o amendă de 10.000 lei ! Despre costul unei secunde de scandare «anti»: mă întreb: dacă s-ar fi scandat «anti» într-una, timp de 90 de minute, amenda ar fi fost de 3.600.000 lei, potrivit Regulii de Trei Simple ? Adică minutul de scandare împotriva domnului «D» este de 666,666 lei ? Ce ciudat, secunda de scandare «anti» domnul «D» este de 666 lei. Coincidenţă ? 666, numărul biblic al Fiarei !", a scris Copos pe site-ul Rapidului.

Copos consideră că fanii au ajuns să îl conteste pe Dumitru Dragomir din cauza rezultatelor slabe înregistrate de fotbalul românesc, din cauza sistemului nefuncţional condus de şeful ligii şi din cazua rezultatelor stabilite în afara terenului.

"Este deja un loc comun faptul că domnul «D» nu este iubit. Nu e nimic personal. În fotbal iubirea vine din rezultate şi din funcţionalitatea sistemului. Atunci când rezultatele nu prea mai sunt, când sistemul nu mai e cel pe care toţi îl doresc, când ajungem să cerem arbitrii străini pentru campionatul intern, când rezultatele se stabilesc în altă parte decât în teren, iubirea se stinge. Nu e elegant dar este explicabil că, uneori, lipsa de iubire îşi găseşte expresie în scandări încărcate de îndemnuri colorate şi de sfaturi adresate Justiţiei", explică George Copos.

Acţionarul rapidist spune că gruparea pe care o finanţează a primit amenzi totale în avloare de 120.000 de lei pentru cazuri similare celui de la Mioveni. El nu îşi explică de ce preşedintele ţării şi primul ministru pot fi criticaţi de oricine, iar Dragomir nu.

"Dacă un oficial, cum ar fi domnul «D», este ofensat, se dictează amendă în apărarea sa. Dacă orice alt oficial, un preşedinte de club, spre exemplu, este insultat în aceeaşi manieră, de ce nu se iau aceleaşi măsuri de protecţie şi pentru protejarea sensibilităţii acestuia din urmă? În anul 2012 Rapidul a fost amendat cu suma de 120.000 lei, pentru motive asemănătoare cu cazul pe care l-am descris mai sus pentru că este cel mai recent. Nu mi se pare corect ca nişte oameni care îşi exercită dreptul constituţional la libera opinie, chiar dacă îşi permit să-l critice pe domnul «D», să fie supuşi unei cenzuri de natură financiară. Adică am dreptul să îl critic pe Preşedintele ţării, pe Primul Ministru, pe orice ministru, dar nu am dreptul să îl ating cu nici o vorbă pe domnul «D»? De ce oare? Pentru că valoarea unei secunde de scandare împotriva sa este 666 (lei)?", se întreabă Copos în finalul articolului postat pe fcrapid.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici