Copos despre Becali: Domnul GI îl atacă într-o manieră incalificabilă pe antrenorul Rapidului

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a postat, luni, un comentariu pe blogul său, în care afirmă despre patronul Stelei, Gigi Becali, pe care îl numeşte "GI", că este un "inchizitor modern" pentru că "îl atacă într-o manieră incalificabilă" pe antrenorul Ioan Ovidiu Sabău.

199 afișări
Imaginea articolului Copos despre Becali: Domnul GI îl atacă într-o manieră incalificabilă pe antrenorul Rapidului

Copos despre Becali: Domnul GI îl atacă într-o manieră incalificabilă pe antrenorul Rapidului

"Domnul GI îl atacă într-o manieră incalificabilă pe antrenorul Rapidului, Ioan Ovidiu Sabău, afirmând că acesta este un «pocăit», «tentat de rău» şi care «s-a lepădat de Hristos». Fiind cunoscut faptul că domnul Sabău este membru al cultului Martorii lui Iehova am de făcut câteva comentarii. În primul rând, cu greu aş putea crede că inchizitorii şi conchistadorii care au însângerat Planeta cu ruguri şi cu mormane de morţi, doar pentru că unii oameni erau altfel sau gândeau altfel, sunt şi azi printre noi. De peste 200 de ani încoace normele privind toleranţa şi non-discriminarea au devenit reguli de drept în statele civilizate. Să luăm doar două exemple relevante. Constituţia României prevede, la art. 4 alin. (2), că cetăţenii români sunt egali în drepturi, fără deosebire de opinie. Mai mult, art. 29 din Constituţie garantează libertatea credinţelor religioase, care nu pot fi îngrădite sub nicio formă şi care trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc. Constituţia Europeană, la articolul II-10, prevede că orice persoană are dreptul la libertatea de gândire şi de conştiinţă religioasă. În temeiul textelor constituţionale de mai sus orice om este liber să fie adeptul oricărui cult religios. Deci, sub acest aspect, domnul Sabău nu face decât să se conformeze Constituţiei. Ar fi fost de aşteptat ca domnul EuroParlamentar GI să fi citit, măcar odată, Constituţia României şi pe cea Europeană!", a scris Copos.

Acţionarul Rapidului spune că Becali, pe care îl acuză de intoleranţă, foloseşte termenul "pocăit" în sens peiorativ când vorbeşte despre Sabău, sens asemănător cu cel de "baonghen", "bozgor" sau "cioban".

"În al doilea rând, termenul de «pocăit» are, în contextul declaraţiilor domnului GI, un sens peiorativ, asemănător cu cel de «boanghen», «bozgor» ori «cioban». M-aş fi aşteptat la mai multă decenţă din partea domnului GI. (...) Personal, îl cunosc suficient de bine pe Ioan Ovidiu Sabău şi înţeleg că pentru el credinţa este un sprijin şi un izvor de cinste, sârguinţă şi profesionalism. Poate că lumea ar fi mai bună dacă toţi ar avea calitatea umană a lui Ioan Ovidiu Sabău! Ruşine pentru intoleranţă, domnule Inchizitor modern GI!", a adăugat Copos, care a folosit prescurtarea "GI" de la Gigi, aşa cum patronul Stelei spune "ţi", când vorbeşte despre ţigani.

La 19 iunie, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, într-o conferinţă de presă, că Rapid nu poate câştiga titlul în sezonul următorul cu antrenorul Ioan Ovidiu Sabău nici dacă îl transferă pe Lionel Messi din cauza religiei tehnicianului, cunoscut adept al cultului Martorii lui Iehova.

"Lupta pentru titlu o să fie între noi, CFR şi Vaslui. Dinamo nu poate să fie, Dinamo nu are forţă, nu s-a întărit deloc, mai mult le-au plecat jucători. Iar la Rapid nu are cum, pentru că nu poţi să faci treabă cu Iehova. Iehova nu te ajută niciodată, din contră, Iehova mai rău îţi face. Iehova poate să-l ia şi pe Messi, tot în jos se duce. S-a văzut, Iehova i-a dat puţin aşa, apoi buf, a retrogradat. Cu Iehova n-ai nicio şansă. Iehova te duce numai la pierzanie şi la fotbal şi în viaţă", a spus Becali despre noul tehnician al echipei Rapid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici