Copos: Finanţarea proiectului din Dorobanţi a fost făcută printr-un împrumut bancar

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos declară că finanţarea proiectului imobiliar din Dorobanţi a fost făcută printr-un credit contractat de la o bancă şi nu implică în niciun fel contractul de vânzare-cumpărare a unei cote părţi din acţiunile clubului, încheiat cu Fathi Taher.

13 afișări
Imaginea articolului Copos: Finanţarea proiectului din Dorobanţi a fost făcută printr-un împrumut bancar

Copos: Finanţarea proiectului din Dorobanţi a fost făcută printr-un împrumut bancar (Imagine: Mediafax Foto)

Omul de afaceri neagă informaţiile potrivit cărora ar fi împrumutat o sumă de bani de la Fathi Taher pentru a finanţa proiectul imobiliar şi precizează că aceasta a fost obţinută printr-un contract de împrumut bancar.

"Informaţiile sunt false, sunt minciuni care îmi afectează imaginea. Nu este adevărat că am împrumutat bani de la domnul Taher. Cu domnul Taher avem doar un contract de cedare a pachetului majoritar de acţiuni la FC Rapid, iar acesta nu are absolut nicio legătură cu niciun alt contract. Finanţarea proiectului din Dorobanţi a fost făcută printr-un împrumut la bancă", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, acţionarul majoritar al grupării giuleştene.

Potrivit contractului de cedare a unei cote părţi din acţiunile FC Rapid către omul de afaceri Fathi Taher, acesta din urmă ar fi trebuit să achite jumătate din preţul de cumpărare al acţiunilor, până în iulie 2008, dar avansul nu a fost plătit nici până azi.

"Contractul încheiat cu domnul Taher nu are nicio legătură cu imobilul din Dorobanţi şi nici cu finanţarea acestuia. Terenul pe care s-a construit imobilul era proprietatea ANA HOLDING înainte de anul 2004, iar ridicarea imobilului s-a făcut cu banii de la bancă. În contractul cu banca scrie clar că banii vor fi folosiţi pentru finanţarea proiectului respectiv", a explicat Copos.

Oficialul grupării giuleştene a adăugat că suma contractată de la bancă se regăseşte, de asemenea, în actul încheiat cu firma constructoare a imobilului din Dorobanţi.

"Avem contractul cu firma constructoare, iar cheltuielile de ridicare a clădirii sunt în concordanţă cu actul cu banca. Desigur că avem autorizaţie de construire, precum şi toate avizele şi aprobările necesare edificării imobilului din Dorobanţi. Eu demonstrez totul cu acte", a precizat acţionarul FC Rapid.

De altfel, într-o declaraţie anterioară acordată agenţiei MEDIAFAX, George Copos a negat informaţiile privind existenţa unui împrumut în valoare de 6,5 milioane de euro de la omul de afaceri Fathi Taher.

FC Rapid traversează în ultimele săptămâni o criză financiară majoră, existând restanţe la salariile jucătorilor, antrenorilor şi conducătorilor pe luna precedentă, precum şi la chiriile apartamentelor fotbaliştilor după ce omul de afaceri Fathi Taher a întrerupt finanţarea. La sfârşitul lunii martie, Copos a încheiat cu Taher un contract de cedare a pachetului majoritar din acţiunile SC FC Rapid SA. Conform contractului, Fathi Taher era obligat să susţină finanţarea clubului giuleştean până la finalizarea contractului cu George Copos. În momentul de faţă, la Registrul Comerţului acţionar majoritar al SC FC Rapid SA este în continuare George Copos, prin firmele sale, cu 99,99 la sută din acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici