Copos îl acuză pe Boc că a favorizat clubul Steaua

Principalul acţionar al FC Rapid, George Copos, îl acuză pe observatorul LPF Alexandru Boc că a favorizat clubul Steaua, neprezentând Comisiei de Disciplină a FRF şurubul cu care a fost lovit în cap fundaşul Vladimir Bozovici în timpul meciului direct din cadrul etapei a VII-a a Ligii I.

3 afișări
Imaginea articolului Copos îl acuză pe Boc că a favorizat clubul Steaua

Copos îl acuză pe Boc că a favorizat clubul Steaua

"Cu nemărginită surprindere aflăm acum că acel corp contondent, predat personal observatorului LPF prezent la meci, nu a fost prezentat ca probă în şedinţa Comisiei de Disciplină a FRF, care a analizat incidentul. (...) Neavând motive temeinice să ne îndoim de buna credinţă a membrilor Comisiei FRF suntem obligaţi să credem că şurubul amintit, predat public observatorului Alexandru Boc, nu a fost prezentat de acesta, ca probă, Comisiei. Într-o asemenea situaţie fără precedent, în care un înalt oficial federal pare că oferă protecţie unei echipe, în detrimentul celeilalte, neprezentând Comisiei probele materiale care i-au fost predate în mod oficial şi în posesia cărora se află, ne determină să solicităm cu toată tăria recuzarea observatorului Alexandru Boc de la toate meciurile pe care FC Rapid le va desfăşura în competiţiile interne", se arată într-o scrisoare deschisă trimisă de Copos preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir.

Conform oficialului rapidist, şurubul aruncat de un suporter din sectorul rezervat galeriei steliste a fost ridicat de fundaşul Cristi Săpunaru şi predat observatorului Alexandru Boc, în prezenţa arbitrului Alexandru Deaconu şi a delegatului echipei Rapid, Constantin Zotta.

"Clubul FC Rapid şi suporterii săi îşi exprimă, pe această cale, profunda nemulţumire faţă de modul nedrept în care organismele abilitate ale Ligii Profesioniste de Fotbal continuă să aprecieze incidentele grave petrecute în timpul meciului dintre Steaua şi Rapid. Suntem nevoiţi, din păcate, să revenim la incidentele grave petrecute în timpul aceluiaşi meci, întrucât atitudinea nemotivat ostilă a organismelor LPF faţă de Rapid continuă fără încetare", mai spune Copos.

Acţionarul majoritar al grupării giuleştene susţine că FC Rapid îşi rezervă dreptul de a sesiza Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării ca urmare a scandărilor rasiste ale suporterilor stelişti. "Protestăm, totodată, faţăde lipsa de reacţie a forurilor fotbalistice române în ceea ce priveşte scandările cu caracter rasist adresate suporterilor echipei Rapid în incinta stadionului din Ghencea. Ne rezervăm dreptul de a sesiza în acest sens Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării", a adăugat acţionarul rapidist.

George Copos a fost audiat, miercuri, de Comisia de Disciplină ca urmare a declaraţiilor făcute împotrivca FRF şi LPF la finalul meciului cu Gloria Buzău. În aceeaşi zi, el a dezvăluit că membrii comisiei i-au comunicat faptul că FC Steaua nu a fost sancţionată întrucât şurubul cu care a fost lovit Vladimir Bozovici a dispărut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici