Copos îşi anunţă retragerea de la Rapid

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, se consideră cel mai păgubit om de fotbal din Liga I într-un articol publicat, miercuri, pe blogul său personal, în cadrul căruia îşi anunţă în acelaşi timp retragerea de la gruparea giuleşteană.

13 afișări
Imaginea articolului Copos îşi anunţă retragerea de la Rapid

George Copos (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"Exemplele de amatorism mă fac, pe de o parte, să-i dau dreptate lui «niti_rapid» atunci când spune că eu sunt cel mai păgubit om de fotbal din Liga I; din păcate, nu numai eu am pierdut – atât la capitolul imagine, cât şi la cel financiar propriu-zis – ci în primul rând clubul. Pe de alta parte, îmi întăresc convingerea că fotbalul, privit ca business, nu seamănă cu nicio altă afacere, ci se conduce după reguli proprii. Şi, dacă aş fi putut acorda mai multă atenţie acestui principiu la timpul potrivit, sunt sigur ca «businessul» Rapid ar fi fost cel puţin la nivelul celorlalte businessuri ale holdingului Ana, cum bine zice «foreverapid». Iar faptul că am acceptat asemenea manifestări de amatorism, că am închis ochii zicând «o să trecem şi peste asta» m-a determinat să iau decizia fermă şi definitivă de a mă retrage. Cred că Rapidul are nevoie de un nou investitor, care să vină cu o altă abordare a managementului clubului din Giuleşti. Eu vreau doar să pun rânduială în treburile Rapidului, atât cât se mai poate, şi să predau ştafeta celui care se încumetă să-mi urmeze", spune Copos, în dialogul său pe blog cu unii dintre fanii rapidişti.

George Copos este de părere că în sezonul recent încheiat oamenii din conducerea clubului, dar şi jucătorii, au dat dovadă de "amatorism", care acum aduce prejudicii grupării giuleştene. El critică managementul defectuos al jucătorilor, explicând că s-au efectuat achiziţii nu tocmai inspirate, pe bani mulţi, în timp ce jucătorii rapidişti au fost cedaţi în condiţii dezavantajoase.

Managementul slab al resurselor umane este de asemenea o dovadă de amatorism. Copos susţine că schema clubului a fost încărcată în mod inutil cu tot felul de posturi a căror prezenţă nu era necesară sau justificată. "Aşa se face că s-a ajuns la o structură stufoasă, aproape dublă faţă de necesar, în care responsabilităţile unor posturi se suprapuneau cu altele şi, în final, nu erau îndeplinite de nimeni. Iar atunci când nu s-a mai putut, când a trebuit să decidem restructurarea şi eficientizarea schemei, reacţia generală a fost de dezaprobare: «Copos dă afară oamenii de la club»", scrie Copos.

Conform acţionarului majoritar, managementul amatoristic al resurselor financiare a produs clubului pierderi: "Contracte generoase, deşi nejustificate în toate cazurile, soluţii financiare neinspirate, lipsa de perspectivă în prioritizarea resurselor. Toate astea au lăsat în bugetul clubului o gaură de peste 20 milioane de euro".

George Copos consideră că persoanele din conducere au arătat necunoaşterea căilor de valorificare şi de apărare a propriilor interese. "Cel mai recent exemplu: «surpriza» cu contractul lui Săpunaru, împrumutat la FC Porto şi de pe urma căruia aşteptam să ne intre în conturi 3,5 milioane de euro, dar care nu vor intra decât anul viitor", mai spune Copos.

Necunoaşterea modalităţilor de motivare a celor apţi de performanţă a dus, în opinia acţionarului majoritar, la ratarea calificării în Liga Europa. "Lipsa de motivare a dus, printre altele, la ratarea intrarii în Europa League, ratare echivalentă cu pierderea a încă 4 milioane de euro", a explicat George Copos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici