Copos: Mă felicit că am luat decizia de a pleca din lumea nedreaptă a fotbalului românesc

Acţionarul FC Rapid, George Copos, a declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, că se felicită că a decis să plece din "lumea nedreaptă a fotbalului românesc", reacţia sa fiind urmare la hotărârea Comisiei de Disciplină a FRF, privind derbiul cu Steaua, pierdut la masa verde cu 0-3.

7 afișări
Imaginea articolului Copos: Mă felicit că am luat decizia de a pleca din lumea nedreaptă a fotbalului românesc

Copos: Mă felicit că am luat decizia de a pleca din lumea nedreaptă a fotbalului românesc

"După ce s-a întâmplat azi noapte, pot să spun că nu cred că trăim în Uniunea Europeană. Este o decizie pe care o regret foarte, foarte mult. Noi am prezentat o speţă din Spania, o ţară din Uniunea Europeană, unde judecata şi hotărârea într-un caz similar au fost altele. La noi a avut loc o judecată formală, o judecată aparentă, pentru că decizia a fost luată înainte de către conducerea FRF. Prin declaraţile publice făcute. Conducerea FRF a hotărât verdictul înaintea judecatei instanţei sportive. Comisia nu a fost independentă. Practic, nu a decis Comisia. Sunt extrem de surprins de decizia CCA, care în ciuda raportului arbitrului şi observatorului, a dat o decizie incorectă şi ilegală, ignorând regulamentele în vigoare", a spus Copos.

Copos s-a declarat extrem de dezamăgit de decizie, apreciind că locul său nu mai este în această lume a fotbalului "trist". "Mă felicit că am luat decizia să plec din această lume nedreaptă a fotbalului românesc. Ce mă deranjează este că s-a încercat să fie înăbuşit spiritul Rapidului prin această măsură abuzivă, cu aranjamente de culise la masa verde. Noi vom continua, vom folosi toate mijloacele legale, pentru a ne găsi dreptatea, pentru că practica internaţională este în favoarea Rapidului. Cred în continuare în supremaţia legii şi vom merge mai departe", a completat Copos.

Oficialul giuleştean crede că s-a decis locul doi: "Prin această decizie abuzivă a Comisiei de Disciplină s-a decis categoric locul doi, care asigură participarea în Liga Campionilor şi poate şi titlul în acest campionat".

Copos a mai spus că se va ajunge să se "stabilească meciuri cu bricheta": "Să fie clar, eu condamn comportamentul acelor suporteri care aruncă cu diverse obiecte în teren. Nu este normal să se întâmple aşa ceva, dar în niciun caz nu pot stabili ierahia clasamentului cu piatra şi bricheta. Vom ajunge să stabilim meciuri cu bricheta".

În opinia lui Copos, nici sancţiunea cu două etape de suspendare nu este în regulă. "Conform regulamentului, o astfel de sancţiune trebuie anunţată clubului organizator cu 24 de ore înainte de începerea meciului, iar decizia s-a anunţat la 01.30, 02.00. Ce putem să facem ? O să închidem şi noi porţile stadionului în noaptea asta la 1.30", a subliniat Copos.

Acţionarul FC Rapid, George Copos, a mai adăugat că este ruşinos pentru finanţatorul Stelei, Gigi Becali, dacă vrea să câştige la masa verde.

"Domnul Becali, care s-a declarat om al dreptăţii şi cel mai mare luptător al neamului, vrea să câştige acum în felul acesta. Dacă el vrea să câştige aşa, este ruşinos. El, luptătorul luminii, să câştige la masa verde... S-a văzut cum marii lui luptători fugeau ca potârnichile de pe teren. Este extrem de ruşinos", a declarat Copos.

Comisia de Disciplină a FRF a decis, vineri noapte, după o şedinţă de aproape nouă ore, să acorde victoria Stelei, cu scorul de 3-0, în derbiul cu Rapid, întrerupt în minutul 74, la scorul de 1-0, pentru giuleşteni, după ce arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit cu un obiect din tribună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici