Copos: Obiectivul lui Andone este calificarea în Liga Europa

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că obiectivul noului antrenor este calificarea în Liga Europa.

10 afișări
Imaginea articolului Copos: Obiectivul lui Andone este calificarea în Liga Europa

Copos: Obiectivul lui Andone este calificarea în Liga Europa (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"Obiectivul nu poate fi decât obţinerea calificării în Liga Europa. Antrenorul este mai mult de 35-40 la sută dintr-o echipă şi e important să ai un antrenor hotărât şi titrat. Andone a fost mereu în atenţia noastră, chiar dacă şi eu am avut foarte multe contre cu el. Dar eu îmi apăram echipa, iar el o apăra pe a lui, e firesc şi normal. Îmi doresc să mergem pe acest proiect de cel puţin trei ani cu Ioan Andone, pentru a nu mai fi nevoiţi să schimbăm antrenorii. E neplăcut, e dureros să fim puşi în aceste siţuaţii. Pentru mine este extrem de important să avem continuitate. Wenger e de 12 ani la Arsenal. Iar asta e foarte important", a precizat oficialul rapidist.

Copos consideră că trecutul dinamovist al lui Ioan Andone nu este o problemă, mai ales că şi suporterii rapidişti şi-au exprimat dorinţa de a-l instala pe acesta în funcţia de antrenor principal. "Din păcate, a trebuit să creăm un şoc la Rapid. Şi în 1997, când l-am adus pe Mircea Lucescu, Rapidul se chinuia pe locul 7 sau 8. Şi atunci am luat decizia de a-l aduce pe Mircea Lucescu, deşi el avea un trecut de dinamovist. Apoi am procedat la fel şi cu Mircea Rednic. Nu contează că aduci oameni care au fost la Dinamo sau în altă parte, important este să fie profesionişti şi să-şi facă treaba corect. Iar Ioan Andone este unul dintre cei mai titraţi antrenori din România. După o consultare cu suporterii am aflat că ei şi l-au dorit foarte mult la Rapid pe Ioan Andone", a spus George Copos, care a precizat că din vară la Rapid ar putea fi înfiinţată funcţia de manager general.

Tehnicianul Ioan Andone a semnat, miercuri seara, un contract cu Rapid valabil până la sfârşitul acestui sezon, cu drept de prelungire pe încă trei ani. Antrenorul a asistat, miercuri, la un joc şcoală între primele două echipe ale clubului, iar astăzi va conduce primul antrenament la baza sportivă Pro Rapid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici