Copos: Porumboiu-Machiavelli este mai machiavelic decât Gigi Becali

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că patronul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, este mai "machiavelic" decât finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali.

134 afișări
Imaginea articolului Copos: Porumboiu-Machiavelli este mai machiavelic decât Gigi Becali

George Copos (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Reacţia lui George Copos vine ca urmare a acuzaţiilor lansate în ultimele zile de Adrian Porumboiu, care solicită comisiilor Ligii Profesioniste de Fotbal victoria la masa verde în meciului direct de marţi seara, câştigat de Rapid cu 3-2, şi retrogradarea echipei giuleştene.

"Până aseară am crezut că în fotbalul românesc este un singur Gigi Becali-Machiavelli. Dar ieri l-am descoperit şi pe Porumboiu-Machiavelli. Iar Porumboiu-Machiavelli este mai machiavelic decât Gigi Becali", a spus acţionarul majoritar al FC Rapid.

Copos a adăugat că îi este ruşine că face parte din fotbalul românesc. "Trăim într-o lume bolnavă şi din păcate presa, a patra putere în stat, pune sare şi piper peste tot ceea ce se întâmplă. Sincer, îmi este extrem de ruşine că fac parte din această lume a fotbalului românesc", a precizat George Copos.

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, susţine că jucătorii echipei sale, Lucian Sânmărtean, Nemanja Milisavljevici şi Jivko Milanov au fost sunaţi de preşedintele executiv al FC Rapid, Constantin Zotta, înaintea meciului direct, promiţându-le transferuri la gruparea giuleşteană şi la echipe din Rusia. Conducerea FC Vaslui a sesizat comisiile LPF şi a menţionat şi în raportul observatorului jocului de marţi seara această tentativă de corupţie. Porumboiu îşi acuză proprii jucători de blat şi solicită victoria la masa verde cu 3-0 a partidei cu Rapid, precum şi retrogradarea formaţiei giuleştene.

"Am sesizat în raportul observatorului ce s-a întâmplat în zilele dinaintea meciului, în care trei jucători: Sânmărtean, Milisavljevici şi Milanov au fost sunaţi de către oficialii de la Rapid. Ieri am sesizat şi pe cei de la Ligă, în opinia mea au mai fost şi alţi jucători contactaţi. De exemplu, lui Sânmărtean s-a propus că-l duce în Rusia pe un contract fablos. Din păcate cred că au mai fost cel puţin încă doi jucători contactaţi, dar problema este că acum nu au vrut să spună, însă s-a văzut şi azi ce au făcut în teren. Eu îi ştiu dar nu am să-i spun. Nu rămâne decât ca Liga să-i cheme pe jucători, să dea declaraţii, iar cu tehnica din ziua de azi pot fi verificate telefoanele", a declarat, marţi seara, Adrian Porumboiu.

De partea cealaltă, Constantin Zotta, care înainte de a fi instalat la Rapid a activat câteva luni în funcţia de director general la FC Vaslui, a recunoscut că a trimis câteva mesaje de felicitare unor jucători ai formaţiei moldovene după anumite meciuri, dar dezminte faptul că le-a promis transferuri la alte echipe.

În urma acestui scandal, Adrian Porumboiu a anunţat că intenţionează să se retragă de la FC Vaslui, afirmând că va ceda formaţia gratis Consiliului Local. "Mai am un pic şi devin dobitoc dacă merg mai departe cu FC Vaslui. Nu numai că am gândul acesta, dar a şi prins rădăcini. E o idee care va deveni realitate într-un timp relativ scurt. O să las echipa la Consiliul Local. Nu o să-i coste nimic. Dau totul gratis", a declarat Porumboiu.

Formaţia Rapid a învins, marţi seară, în deplasare, scor 3-2 (2-1), echipa FC Vaslui, în etapa a XVIII-a, prima a returului, în ultimul meci al Ligii I din 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici