Cornel Dinu: În lotul lui Dinamo vor rămâne maxim 26 de jucători

Directorul tehnic al FC Dinamo, Cornel Dinu, a declarat, luni, la reunirea lotului că, dintre cei 32 de jucători prezenţi, în cantonamentul din Poiana Braşov vor pleca doar 26, restul reprezentâd "soluţii" pentru echipa a doua a clubului.

71 afișări
Imaginea articolului Cornel Dinu: În lotul lui Dinamo vor rămâne maxim 26 de jucători

Cornel Dinu: În lotul lui Dinamo vor rămâne maxim 26 de jucători (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Am adus jucătorii noştri de al Astra, Crăciun, Păun şi Liviu Ganea. Bărcăuan doar se antrenează cu noi, poate va face şi pregătirea, dar nu s-a stabilit nimic deocamdată. În cantonament vor pleca 25 sau maxim 26 de jucători. Unii dintre ei vor reprezenta soluţii pentru Dinamo II. N'Doye e prima oară când vine la timp la reunirea unei echipe din România, ceea ce spune multe despre cariera lui de jucător profesionist. Eu cred că dacă echipa nu era clar dezavantajată de arbitraj am fi avut acum opt puncte mai mult şi am încheiat orice comentariu. Indiferent de strategie, la Dinamo obiectivele rămân cupa şi campionatul", a declarat Dinu.

Fundaşul Cristian Daminuţă spune că nu poate fi comparat cu Gabriel Tamaş, transferat în această iarnă la West Bromwich Albion: "E frumos în vestiarul lui Dinamo, mă simt bine şi sper să fie la fel şi în continuare. Sper să joc cât mai bine şi să nu dezamăgesc. Sunt conştient de aşteptările fanilor şi nu vreau să-i dezamăgesc. Transferul la Dinamo nu e un pas înapoi pentru că Dinamo mi se potriveşte şi mi-au făcut o ofertă şi la 14 ani, înainte de a ajunge la Timişoara. De atunci m-am gândit că poate voi ajunge la Dinamo. Cupa pare mai aproape, dar ne luptăm pe ambele fronturi. Tamaş e jucător de naţională şi a plecat să joace în Anglia, eu sunt abia la început şi nu ne putem compara. Dacă voi juca bine şi voi demonstra poate voi ajunge şi eu la naţională".

Daminuţă a semnat un contract de împrumut cu Dinamo pentru o perioadă de un an, la expirarea căruia gruparea alb-roşie are prima opţiune pentru un transfer definitiv de la Internazionale Milano.

Mijlocaşul Andrei Mărgăritescu, revenit în această iarnă la Dinamo, după ce a evoluat în campionatul rus, la Terek Groznîi, speră să demomstreze că merită să facă parte din primul 11: "E bună atmosfera, dar ni s-a spus programul pe care îl vom avea în cantonamentul din Poiana Braşov şi s-a cam stricat. Asta e, înţelegem, şi sperăm să treacă cât mai repede această perioadă pentru că e cea mai grea. Trebuie să fim pregătiţi, pentru că mai avem de recuperat. Ştiu că voi avea concurenţă pe postul meu, mereu a fost. Toţi ne dorim să jucăm dar cine o va face nu ştiu. Sunt doar 11 jucători care intră pe teren din păcate. Vreau să formăm un grup ca în anii trecuţi şi să fim prieteni".

Lotul de jucători prezenţi luni la reunirea FC Dinamo: Emilian Dolha, Cristi Munteanu, Florin Matache, George Curcă (portari), Cosmin Moţi, Francisco Molinero, Lucian Goian, Zie Diabate, Cristian Daminuţă, Dragoş Grigore, Adrian Scarlatache, Cristian Pulhac, Eugen Crăciun, Florin Acsinte, Bogdan Toc, Sergiu Oltean (fundaşi), Andrei Mărgăritescu, Gabriel Torje, Cornel Predescu, Adrian Cristea, Djakaridja Kone, Ousmane N'Doye, Ianis Zicu, Laurenţiu Rus, Gabriel Boştină, Georgian Păun (mijlocaşi), Andrei Cristea, Marius Niculae, Claudiu Niculescu, Liviu Ganea, Florin Bratu, Marius Alexe (atacanţi).

În perioada 15-25 ianuarie, FC Dinamo va efectua un stagiu de pregătire la Poiana Braşov, urmând ca în 28 ianuarie - 11 februarie să plece în Antalya.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici