Cornel Penescu, patronul echipei FC Argeş, reţinut

Finanţatorul Clubului de Fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, vizat de procurorii DNA, a fost reţinut, luni, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de dare de mită, la ora transmiterii ştirii fiind dus la sediul IPJ Argeş.

99 afișări
Imaginea articolului Cornel Penescu, patronul echipei FC Argeş, reţinut

Cornel Penescu, patronul echipei FC Argeş, vizat de DNA

Celălalt avocat al lui Penescu, Radu Nistor, nu a confirmat reţinerea clientului său pentru 24 de ore, declarând că nu a fost înştiinţat în mod oficial de către procurorii DNA despre măsura reţinereii lui Cornel Penescu şi a declarat că în acest moment clientul său este însoţit de către procurori la percheziţiile care vor avea loc la sediul clubului şi la cel al firmei lui Penescu.

"Există suspiciuni privind acuzaţia de dare de mită asupra clientului meu. Am înţeles că este vorba despre meciurile lui FC Argeş cu Universitatea Craiova, FC Braşov şi Gloria Bistriţa şi că există suspiciuni că domnul Penescu ar fi dat bani unor oameni din fotbal precum Cristian Nica, Marcel Savaniu şi Aurel Bogaciu", a spus avocatul Radu Nistor.

Finanţatorul Clubului de Fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, vizat de procurorii DNA, s-a aflat la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DNA, pentru a fi audiat în legătură cu descinderile care au avut loc, luni dimineaţă, la sediul FRF şi cel al firmei lui Penescu.

Pocurorii DNA au făcut verificări sediul FC Argeş

Procurorii DNA au făcut verificări, luni dimineaţă, la sediul Clubului FC Argeş, din strada Armand Călinescu nr. 15 şi la sediul firmei Pic, al cărei patron este Cornel Penescu, situat lângă Autostrada Bucureşti - Piteşti, la ieşirea din municipiu.

La ora transmiterii ştiri, un procuror de la DNA se află la sediul Clubului FC Argeş pentru a verifica documentele clubului de fotbal, iar o altă echipă se află la sediul firmei lui Penescu, pentru a ridica documente care i-ar putea ajuta pe procurori în anchetă.

Avocatul Florentin Sorescu a declarat că aceasta este o fază "premergătoare" anchetei, în care se întocmesc "acte premergătoare"acesteia şi nu se pot face comentarii în acest moment.

"Este o fază a anchetei în care se întocmesc acte premergătoare acesteia. Nu cunosc cazul în amănunt şi deocamdată este prematur să pot face comentarii acum", a spus Florentin Sorescu, unul dintre avocaţii omului de afaceri piteştean.

Penescu: Sunt deschis oricărei acţiuni

"Am fost înştiinţat şi eu de către DNA despre o acţiune a acestora, am înţeles că se face un control la sediul clubului nostru de fotbal, la FC Argeş. Eu sunt deschis oricărei acţiuni", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, Cornel Penescu.

Acesta a adăugat că a înţeles că este vorba despre un meci de fotbal, dar a precizat că nu ştie care meci este vizat în anchetă.

"Eu sunt de părere că DNA trebuie să-şi facă treaba şi sunt deschis oricărei activităţi, dar nu cunosc mai multe amănunte", a adăugat Penescu.

Descinderi la FRF

Anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, luni, la sediul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), pentru a ridica mai multe acte în legătură cu un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti.

Ofiţerul de presă al FRF, Paul Zaharia, a confirmat aceste descinderi, precizând că anchetatorii au ajuns la sediul instituţiei în jurul orei 8.00.

Procurorii au pus sigiliu pe biroul lui Gheorghe Constantin, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

La descinderi, participă ofiţeri de poliţie judiciară ai DNA.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici