Cornel Penescu, un alt miliardar implicat în fotbal, cu probleme la DNA

Omul de afaceri Cornel Penescu a intrat în afaceri în anul 1991 alături de fratele său, Ilie şi trei angajaţi. Prima afacere a celor doi fraţi a fost o tarabă cu sucuri şi ţigări, iar prima companie din grupul Pic a fost o firmă de comerţ cu amănuntul, care ulterior a fost direcţionată către comerţul cu ridicata, informează Ziarul Financiar

74 afișări
Imaginea articolului Cornel Penescu, un alt miliardar implicat în fotbal, cu probleme la DNA

Cornel Penescu, un alt miliardar implicat în fotbal, cu probleme la DNA

Grupul Pic a intrat pe producţia de alimente în anul 2000, ceea ce a impulsionat şi dezvoltarea afacerii de distribuţie a fraţilor Penescu, datorită rulajelor mari.

Tot în anul 2000, cei doi oameni de afaceri au înfiinţat compania Pic Construcţii, primul proiect al acesteia fiind sediul central al grupului, situat la intrarea în Piteşti. Cele mai importante proiecte ale firmei de construcţii conduse de Ilie Penescu au fost hipermarketurile reţelei Pic, prima unitate fiind inaugurată în anul 2004 la Piteşti.

Începand cu anul 2006, cele mai mari investiţii ale fraţilor Penescu au fost orientate către dezvoltarea reţelei de hipermarketuri Pic, fiind deschise alte patru unităţi în aproximativ doi ani, în oraşele Craiova, Brăila, Oradea şi Călăraşi.

Retailerul va mai deschide, în prima parte a anului viitor, un alt parc de retail la Ploieşti, urmând ca alte hipermarketuri să fie deschise în diferite oraşe din ţară, inclusiv în spaţii închiriate.

Potrivit cotidianului Gândul, Cornel Penescu are un Maybach 62S, asemănător cu cel deţinut de Gigi Becali, şi cu un Mercedes McLaren SLR.

Potrivit  topului “500 miliardari” realizat de Adevarul in 2008, fraţii Cornel şi Ilie Penescu aveau o avere estimată la 250-270 milioane euro, Cornel Penescu clasându-se pe locul patru în topul celor mai bogaţi oameni de fotbal.

Conform ediţiei din 2008 a Top 300 Capital, afacerile familiei Penescu se ridicau anul trecut la suma de 160-170 de milioane de euro.

Finanţatorul Clubului de Fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, vizat de procurorii DNA, a fost reţinut, luni, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de dare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici