Corriere dello Sport: Adevăratul lider nu este Mutu, ci ...Adrian

"Adevăratul lider la Fiorentina nu este Mutu, ci Adrian", scrie cotidianul Corriere dello Sport într-un portret al atacantului formaţiei italiene, Adrian Mutu, realizat după declaraţiile pe care românul le-a făcut în conferinţa de presă de miercuri, informează site-ul fiorentinanews.com.

19 afișări
Imaginea articolului Corriere dello Sport: Adevăratul lider nu este Mutu, ci ...Adrian

Corriere dello Sport: Adevăratul lider nu este Mutu, ci ...Adrian

Ziariştii italieni au fost impresionaţi de faptul că Adrian Mutu nu s-a ferit să apară în faţa presei şi să vorbească după înfrângerea suferită, pe teren propriu, scor 0-2, în partida cu Palermo, din ultima etapă din Serie A. Autorul materialului din Corriere dello Sport crede că Mutu poate fi, în acelaşi timp, o vedetă rebelă, dar şi un lider atunci când este nevoie.

"Poate că Mutu nu este liderul absolut al vestiarului viola. Nu are faţă de căpitan, are un caracter care uneori i-ar putea aduce duşmani, din când în când bombăne, înjură, se ascunde după zâmbete ironice. Mutu are cu Prandelli un raport splendid şi conflictual în acelaşi timp. Splendid pentru că Prandelli îl consideră puţin finul său, splendid pentru că dacă există un om pe care Mutu să-l stimeze, atunci acesta este Prandelli. «Am avut antrenori ca Ranieri şi Mourinho, dar numărul unu este Prandelli», a spus mai demult Mutu. Conflictual pentru că, atunci când sunt pe teren, cei doi au un dialog, în unele cazuri, spectaculos. Tehnicianul îl cheamă, îl mustră, îl stimulează, iar Mutu bombăne. Dar adevăratul lider nu este Mutu, este... Adrian. Adică acelaşi jucător, dar nu cel din vestiar, în zilele obişnuite. Adrian este liderul indispensabil atunci când situaţia devine critică. În acel moment, Adrian preia controlul situaţiei şi vorbeşte în numele celorlaţi. Adrian este forţa interioară a Fiorentinei, mânia, orgoliul. Adrian este liderul echipei viola când trebuie să se confrunte, ca ieri, cu o conferinţă de presă puţin comodă. Iar el ia taurul de coarne. Adrian este numărul unu în faţa criticilor, dar şi atunci când trebuie să câştige un meci. Este liderul pe teren. Echipa îl priveşte, îl spionează, iar atunci când îl vede cum atacă furios defensiva adversă, îl urmează. În valuri din ce în ce mai curajoase. Câteodată, atunci când şi el pare că renunţă, echipa se linişteşte automat. De asta Prandelli îl cheamă, îl incită, îl împinge, pentru că ştie că avându-l pe Mutu în fruntea echipei, Fiorentina câştigă. Dacă Mutu se plimbă pe teren, Fiorentina se aşează. Iar ieri (n.r. - miercuri), în faţa unei conferinţe de presă dificile, în faţa camerelor, microfoanelor şi carneţelelor a sosit Adrian, liderul", se arată în articolul citat.

Mutu a participat, miercuri, la o conferinţă de presă şi a ţinut să răspundă criticilor formulate la adresa sa şi a coechipierului său din atac Alberto Gilardino de patronul grupării din Florenţa, Diego Della Valle, după meciul din ultima etapă.

"Spune că ar trebui să alergăm mai mult? Eu şi Gilardino vom răspunde pe teren. Totuşi, vorbele patronului Diego Della Valle vor fi un stimul în plus. În ceea ce priveşte meciul de duminica trecută, cred că noi jucătorii suntem primii supăraţi de acest eşec. Suntem dezamăgiţi, dar mai sunt încă 11 etape până la final pe care trebuie să le pregătitm cât mai bine, fără nicio teamă. A fost un blocaj care se poate întâmpla, aşa cum au mai păţit şi alte echipe. Acum trebuie să demonstrăm că putem depăşi acest moment, mai ales celor care nu cred în noi. Fiorentina merită locul patru în campionat şi cred că va reuşi să obţină acest lucru", a declarat, miercuri, Mutu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici