Cosmin Contra, în vizorul procurorilor pentru un posibil fals în declaraţii (Video)

Fotbalistul Cosmin Contra ar putea fi cercetat de procurori pentru că ar fi încercat să îi inducă în eroare pe anchetatori în timpul cercetărilor penale din dosarul transferurilor de jucători, după ce s-a constatat că declaraţiile date de acesta la Direcţia Naţională Anticorupţie nu corespund.

33 afișări
Imaginea articolului Cosmin Contra, în vizorul procurorilor pentru un posibil fals în declaraţii (Video)

Cosmin Contra, în vizorul procurorilor pentru un posibil fals în declaraţii (Imagine: Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) arată în rechizitoriul înaintat instanţei în dosarul transferurilor că, într-o declaraţie, Cosmin Contra a arătat că orice sumă care depăşea plafonul de 800.000 de dolari, suma contractului de transfer declarată în România de oamenii de fotbal Ioan Becali şi Cristian Borcea, urma să ajungă în contul său.

"Astfel, în declaraţia sa din data de 22.05.2008, Contra Cosmin arată că în baza unei înţelegeri avute cu conducerea clubului Dinamo Bucureşti, a convenit ca orice sumă de bani care ar depăşi plafonul minim de 800.000 de dolari, stabilit pentru transferul său, să îi revină acestuia", arată procurorii în rechizitoriul trimis instanţei.

Potrivit aceluiaşi document, "pe lângă faptul că această înţelegere încalcă dispoziţiile FIFA privitoare la deţinătorii drepturilor de transfer, intră în contradicţie şi cu decizia Comisiei pentru Statutul Jucătorului din cadrul FRF".

"Afirmaţia lui Contra Cosmin nu este susţinută nici de conducerea clubului şi nici de membrii Consiliului de Administraţie al clubului Dinamo Bucureşti. În continuare, Contra Cosmin declară că a înştiinţat clubul spaniol că tranşele plăţii de un milion de dolari, suma care a depăşit plafonul de 800.000 de dolari, stabilit pentru transfer, să fie virate într-un cont ce urma să fie indicat de Becali Ioan, impresarul său", explică procurorii în rechizitoriu.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici