Cosmin Radu: Vom merge la Londra ca outsideri, dar ei trebuie să arate că sunt mai buni ca noi

Căpitanul echipei naţionale de polo a României, Cosmin Radu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că "tricolorii" vor participa la Jocurile Olimpice din postura de outsideri, dar s-a arătat încrezător în ceea ce priveşte calificare în faza sferturilor de finală.

229 afișări
Imaginea articolului Cosmin Radu: Vom merge la Londra ca outsideri, dar ei trebuie să arate că sunt mai buni ca noi

Cosmin Radu: Vom merge la Londra ca outsideri, dar ei trebuie să arate că sunt mai buni ca no (Imagine: Cosmin Motei)

"În momentul în care începe competiţia teoretic orice echipă poate termina pe primul loc, practic rămâne de demonstrat. Noi mergem acolo să câştigăm cât mai multe meciuri. O echipă chiar dacă ne este superioară nu ne gândim că neapărat trebuie să şi pierdem dinainte. În momentul în care am intrat în apă scorul este 0-0 şi ei trebuie să demonstreze şi să joace de aşa natură să demonstreze că sunt mai buni decât noi. Şi noi suntem conştienţi de asta. În acelaşi timp ne dăm seama că jucând cu campionii olimpici, vicecampionii olimpici, campionii europeni şi vicecampionii europeni, este destul de greu. Noi plecăm ca outsideri şi vom accepta chestia asta. Dar vom juca cât de bine putem noi", a declarat Cosmin Radu.

Căpitanul României speră ca echipa sa să poată câştiga partidele cu Marea Britanie şi SUA: "Atuurile noastre? Avem un joc de echipă bun, ne cunoaştem foarte bine, jucăm de opt ani împreună, sunteţi crescuţi împreună, suntem răutăcioşi, ambiţioşi indiferent de adversarul cu care jucăm. Toţi ne dăm seama de unicitatea acestor meciuri, nu se ştie când vom mai ajunge aici. În meciul cu Marea Britanie noi suntem favoriţi şi în mod normal ar trebui să câştigăm. Şi meciul cu SUA putem să-l câştigăm, am făcut mereu meciuri bune contra lor. Credem în şansa noastră. Oricum avem mai multe şanse decât în meciul cu sârbii sau cu ungurii dacă ei vor juca la potenţialul lor maxim. Pentru noi e un vis că am ajuns la aceste Jocuri Olimpice, nu am încercat niciodată să ne comparăm cu celelalte echipe. E din ce în ce mai greu şă ajungem la Olimpiadă, având în vedere că se califică doar 12 echipe".

Antrenorul echipei naţionale, maghiarul Istvan Kovacs spune că se simte român chiar şi în meciurile pe care le dispută împotriva selecţionatei ţării sale: "Nu mi se pare ciudat că vom juca împotriva echipei Ungariei. Cunosc foarte bine jocul echipei Ungariei, am primit cea mai mare bătaie de la ei, dar acum nu va fi aşa. Ei erau înainte cu pregătirea în momentul în care ne-am întâlnit cu ei. Eu sunt maghiar dar în momentul în care conduc echipa României sunt român. Atunci fac toate eforturile pentru a învinge, chiar dacă jucăm împotrva echipei ţării mele. Nu se poate face însă o comparaţie cu Ungaria. Aici sunt doar 5000 de sportivi, cu tot cu copii, iar acolo sunt undeva mai mult de 10.000 de poloişti. În plus au mai multe bazine, pentru că polo e un sport care se face doar în bazin. Doar în Budapesta sunt 40 de bazine".

Tehnicianul maghiar nu a scăpat din vedere atuurile pe care le au primele două adversare ale României din turneul olimpic, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. "Suntem gata cu pregătirea şi mergem cu inima împăcată la Londra. Suntem într-o grupă puternică şi grea dar echipa României nu are nimic de pierdut la acest turneu. O să ne jucăm şansele. Sunt mulţumit de faptul că am ajuns la Olimpiadă şi de pregătirea băieţilor. Meciul cu echipa Marii Britanii e foarte important pentru că este primul de la acest turneu. În plus va fi dificil pentru că ei joacă acasă, cunosc foarte bine propriul teren unde se pregătesc deja de o săptămână. Dacă nu vom juca nervoşi, noi i-am bătut lejer de două ori în acest an, sper să fie la fel şi de această dată. Am avut toate condiţiile de pregătire mai puţin una. Toate celelalte echipe calificate şi-au făcut programul pentru această competiţie şi noi am rămas puţin pe afară. Calificarea noastră s-a jucat în aprilie şi majoritatea echipelor aveau deja programul făcut. Am avut doar turneul de la Dublin, încă unul la fel ne-ar fi picat foarte bine. Ne-am fi dorit să jucăm în cealaltă grupă, care este mai echilibrată. Primul meci e foarte important şi de asta depinde totul dar să nu uităm că şi SUA se pregătesc încă din septembrie pentru acest turneu, şi condiţiile lor de pregătire sunt mai bune decât ale noastre. Nu putem spune că dacă vom câştiga primele două meciuri le vom lua pe celelalte la relanti. În fiecare meci vom juca la maxim", a mai spus Kovacs.

Echipa naţională de polo a României evolua în grupa B, cu echipele SUA, Ungariei, Serbiei, Muntenegrului şi Marii Britanii. În grupa A au fost repartizate naţionalele Italiei, Kazakhstan, Spaniei, Australiei, Croaţiei şi Greciei. Conform regulamentului, după disputarea meciurilor din grupe, primele patru clasate se vor califica în sferturile de finală, de unde câştigătoarele vor juca semifinale şi, ulterior, finala mică şi finala mare.

Competiţia de polo se va desfaşura între 29 iulie şi 12 august. La ediţia din 2008, la Beijing, titlul olimpic a fost cucerit de Ungaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici