COSR suspendă temporar orice finanţare către box

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a oprit, temporar, orice finanţare către box şi va propune excluderea pe viaţă din lotul olimpic a celor trei pugilişti, Bogdan Dinu, Ronald Gavril şi Iulian Stan, trimişi acasă de la CM de la Chicago, după ce au fost surprinşi încercând să fure dintr-un magazin.

2 afișări

"Este un caz foarte grav, una dintre cele mai grave situaţii despre care am auzit eu în ultima vreme. Noi am şi reacţionat. În momentul de faţă, până la întoarcerea delegaţiei şi până vom afla ce decizii va lua federaţia, suspendăm orice finanţare legată de federaţia de box, în primă fază. Apoi, în primul Comitet Executiv al COSR, vom cere suspendarea pe viaţă, din toate loturile olimpice, a celor trei sportivi. Se poate ca AIBA să se răzgândească, să le mai reducă pedeapsa, dar noi nu vom tolera astfel de comportamente. Vom cere ca Federaţia Română de Box să ia măsuri absolut speciale faţă de cei trei sportivi care făceau parte din lotul olimpic. Dacă nu se vor lua aceste măsuri, sincer, nu ştiu ce se va întâmpla cu finanţarea, vom discuta în Comitetul Executiv", a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu.

Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA) a anunţat pe site-ul oficial că trei pugilişti români, Bogdan Dinu (21 ani), Ronald Gavril (21 ani) şi Iulian Stan (20 ani), au fost excluşi pe viaţă din boxul amator şi trimişi acasă de la Campionatele Mondiale de box de la Chicago, după ce au fost surprinşi încercând să fure dintr-un magazin. Alături de cei trei pugilişti, excluderea pe viaţă din boxul amator îl vizează şi pe conducătorul delegaţiei României, Vasile Câtea, vicepreşedinte al FR de Box, considerat responsabil de faptul că nu i-a supravegheat pe sportivi.

Dobrescu a adăugat că cei pugilişti au avut un comportament lamentabil. "Situaţia face parte din peisajul straniu pe care ni-l oferă sportul zilele acestea. Trebuie să luăm măsuri dure, radicale, pentru că efectiv nu se mai poate. Importante sunt şi medaliile, dar mai important este modul în care ne prezentăm ca naţiune europeană. Vrem să fim europeni, cerem drepturi, dar ne comportăm absolut lamentabil", a precizat oficialul COSR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici