Crăciunescu: În mare parte am fost de acord să preiau şefia CCA

Fostul arbitru Ion Crăciunescu a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că în mare parte a fost de acord să preia şefia Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), subliniind că noua comisie va fi autonomă şi va primi fonduri de la FRF doar prin comisiile de fotbal internaţional.

235 afișări
Imaginea articolului Crăciunescu: În mare parte am fost de acord să preiau şefia CCA

Ion Crăciunescu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"În mare parte am fost de acord, acum am ieşit de la o discuţie de la federaţie. Urmează să ne lămurim probabil după şedinţa Comitetului Executiv din 13 octombrie. CCA va fi o comisie autonomă de FRF din toate punctele de vedere. Vom primi nişte fonduri de la FRF şi vom depinde de ei doar prin comisiile de fotbal internaţional", a declarat Crăciunescu.

El a afirmat că va discuta şi despre procentul din drepturile TV de la LPF şi că va renunţa la postul de preşedinte executiv la Chindia Târgovişte. "Am discutat la FRF şi despre banii care revin echipelor de liga a treia", a mai spus el.

Întrebat dacă el crede că oamenii de fotbal sunt arestaţi fără dovezi clare, Crăciunescu a răspuns: "DNA este o instituţie foarte serioasă, aşa că nu cred acest lucru".

Crăciunescu a mai condus CCA în perioada iunie 2003 - octombrie 2005. Mircea Sandu l-a îndepărtat pe Crăciunescu de la conducerea CCA, după ce fostul arbitru şi-a exprimat susţinerea pentru Gheorghe Popescu la alegerile pentru preşedinţia FRF din 21 noiembrie.

La 28 octombrie 2005, membrii şi foştii membri ai Comisiei Centrale a Arbitrilor au votat pentru înlocuirea din funcţie a preşedintelui Ion Crăciunescu. Şedinţa a fost convocată de preşedintele FRF, Mircea Sandu, dar a fost condusă de secretarul general Adalbert Kassai. Decizia a fost ratificată de Comitetul Executiv al FRF din 4 noiembrie 2005.

Crăciunescu a declarat după Comitetul Executiv că a fost înjurat şi ameninţat de Sandu, însă şeful FRF a negat, precizând că a fost doar o discuţie mai aprinsă. De atunci, Ion Crăciunescu a devenit unul dintre contestatarii preşedintelui FRF.

Tribunalul Bucureşti a admis, săptămâna trecută, cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a şefului Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram, şi a omului de afaceri Sorin Ţerbea, pentru fapte de corupţie. În acelaşi caz sunt cercetaţi, în stare de libertate, Nicolae Iacobescu şi Vasile Constantin Chiorean, persoane din anturajul omului de afaceri Sorin Ioan Ţerbea, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru complicitate la luare şi la dare de mită.

La 23 septembrie, în urma unei percheziţii şi a unor audieri, preşedintele CCA, Vasile Avram, şi Sorin Ţerbea, apropiat al clubului FCM Târgu Mureş, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pentru luare de mită şi, respectiv, dare de mită.

Potrivit DNA, în 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Târgu Mureş - Universitatea Cluj, din ultima etapă a campionatului trecut, ar fi primit de la Ţerbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, în scopul delegării unor arbitri agreaţi de formaţia mureşană în sezonul 2011/2012. "În aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Târgu-Mureş şi retur, folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan", se arată într-un comunicat al DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici