Crina "Coco" Popescu ar putea deveni, la sfârşitul anului, prima femeie care încheie "Seven Volcano"

Alpinista Crina "Coco" Popescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că prin expediţia din decembrie-ianuarie din Antarctica, ar putea deveni prima femeie din lume care încheie circuitul "Seven Volcano".

51 afișări
Imaginea articolului Crina "Coco" Popescu ar putea deveni, la sfârşitul anului, prima femeie care încheie "Seven Volcano"

Crina "Coco" Popescu ar putea deveni, la sfârşitul anului, prima femeie care încheie "Seven Volcano" (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Vreau ca în perioada decembrie-ianuarie să plec în Antarctica, pe Mount Sidley, ultimul din «Seven Volcano», iar dacă voi reuşi să escaladez acest vârf voi fi prima alpinistă care termină acest circuit. Vreau să urc şi Mount Vinson, împreună cu Jordan Romero, cel mai tânăr alpinist care a reuşit să urce pe Everest. Pentru el va fi ultimul vârf din «Seven Summits», iar eu voi deveni cea mai tânără fată care urcă pe Mount Vinson. Mai îmi rămâne Everestul din «Seven Summits» şi dacă voi reuşi acest lucru voi deveni cea mai tânără fată care termină circuitul", a spus Crina Popescu.

Românca a precizat că în expediţia din Antarctica nu va mai merge alături de tatăl său, aşa cum o făcea până acum. "În Antarctica voi merge fără tatăl meu, iar ceilalţi membri ai echipei mele, Clubul Montan Altitudine, vor veni până în Ţara de Foc, de unde voi zbura cu avionul în Antarctica. Nu ştiu cum va fi fără tatăl meu, dar expediţia este organizată foarte bine, deci nu vor fi pericole. Tatăl meu şi familia îmi lipsesc întotdeauna când sunt plecată din România. Am mai fost în Georgia într-o expediţie, cu membrii ai clubului meu, însă a fost o perioadă scurtă şi eram alături de prieteni. Aici va fi ceva nou", a afirmat Crina Popescu.

Alpinista în vârstă de 15 ani s-a întors dintr-o expediţie în America de Nord, în care a escaladat Vârful McKinley (6.193 metri), cel mai înalt al continentului nord american, şi Vârful Pico de Orizaba (5.636 m), cel mai înalt vulcan al continentului. Expediţia a reprezentat pentru Crina Popescu încă un pas spre realizarea obiectivelor sale, Vârful McKinley fiind al cincilea din circuitul "Seven Summits", iar Pico de Orizaba, al şaselea din "Seven Volcano".

Crina Popescu a spus că în expediţia din America de Nord a devenit cea mai tânără alpinistă din Europa care a cucerit Vârful McKinley: "Am fost prima dată în Mexic, pe Pico de Orizaba, care face parte din circuitul «Seven Volcano» şi a reprezentat cel de-al şaselea vulcan pentru mine. Apoi am urcat pe Vârful McKinley, cel mai înalt vârf al Americii de Nord şi al cincilea din «Seven Summits» şi am devenit cea mai tânără din Europa care a escaladat acest vârf"

Alpinista a adăugat că încă nu s-a gândit ce va face după ce va încheia cele două circuite. "Tot ceea ce am realizat până acum am făcut pentru mine, nu pentru recorduri. Sunt mândră faţă de mine de ceea ce am realizat. Cu siguranţă că nu voi renunţa la munte după ce voi realiza cele două obiective, «Seven Summits» şi «Seven Volcano», dar nu ştiu exact ce voi face. Aş putea să mă apuc de căţărări pe stâncă sau să merg pe alte vârfuri", a declarat Crina Popescu.

Tatăl alpinistei de 15 ani, Ovidiu Popescu, a afirmat că obiectivele fiicei sale sunt puse în pericole din cauza lipsei banilor, făcând un apel către autorităţile statului care ar putea oferi un ajutor. "Până acum, în expediţiile noastre am reprezentat România fără a primi niciun ban de la organismele statului. Noi suntem foarte mulţumiţi că putem să facem acest lucru cu ajutorul sponsorilor. A fost foarte frumos până acum, am reuşit să terminăm nişte etape, însă ultimele două sunt foarte costisitoare şi cred că ar trebui ca şi cei implicaţi în sportul românesc din partea Guvernului să ne ajute să putem reprezenta România în continuare. Pentru expediţia din Antarctica e nevoie de 65.000 de euro pentru participarea lui «Coco». Nu este o sumă prea mare în comparaţie cu recordurile pe care le-ar doborî", a spus Ovidiu Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici