Cristi Chivu ar putea fi numit antrenor secund al Sampdoriei - presă

Cristi Chivu (38 de ani) este aproape de o primă experienţă ca antrenor la nivelul echipelor de seniori. După ce a făcut primii paşi în această postură prin creşterea tinerilor de la academia celor de la Inter Milano, fostul fundaş poate duce totul la un alt nivel.

279 afișări
Imaginea articolului Cristi Chivu ar putea fi numit antrenor secund al Sampdoriei - presă

Cristi Chivu ar putea fi numit antrenor secund al Sampdoriei - presă

Din păcate, nu este vorba de o poziţie de principal, ci de una de secund. Eusebio Di Francesco este pe lista Sampdoriei pentru postul de tehnician, iar acesta din urmă îl vrea în stafful tehnic şi pe Cristi Chivu. O decizie finală va fi luată în următoarele zile, întrucât gruparea italiană a rămas fără antrenor. Marco Giampaolo s-a depărţit de Sampdoria după 3 ani şi e gata să o preia pe AC Milan.

Cristi Chivu s-a născut pe 26 octombrie 1980 la Reşiţa, acolo unde şi-a început cariera de fotbalist, îndrumat de tatăl său, Mircea Chivu. Fostul fundaş a debutat pe prima scenă a fotbalului românesc pe data de 30 august 1997 în meciul CSM Reşiţa - Universitatea Cluj. Un an mai târziu, Chivu a semnat cu Universitatea Craiova. Nu a stat prea mult în echipa oltenilor. După doar un sezon, apărătorul a ajuns la Ajax Amsterdam, acolo unde a devenit şi căpitan. După 4 ani în Olanda, s-a transferat la AS Roma, echipă pentru care a evoluat timp de 4 sezoane. Şi-a încheiat cariera la Inter, unde a evoluat în perioada 2007-2014.

În tricoul nerazzurro a câştigat un trofeu Champions League, a fost de trei ori campion al Italiei şi de tot atâtea ori a ridicat şi Cupa Italiei, plus o Supercupă a Italiei.

La echipa naţională a României, Chivu a debutat în 1999, într-un amical cu Cipru şi a evoluat în 75 de meciuri, marcând de trei ori, A participat alături de tricolori la EURO 2000 şi EURO 2008 şi a purtat banderola de căpitan a naţionalei până în 2011, când s-a retras.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici