Cristian Cămui: Voi propune scoaterea lui Gerlem din lotul Farului

Consilierul tehnic al FC Farul, Cristian Cămui, a declarat, după victoria, scor 2-0, cu FC Argeş, că va propune scoaterea din lot a atacantului William Gerlem, care fost eliminat în meciul de sâmbătă după ce a făcut gesturi obscene către spectatori în timp ce era schimbat.

4 afișări

"Gerlem a spart uşa de la vestiar, şi-a continuat spectacolul după ce a fost eliminat. Nu l-am mai găsit la club, când noi am ajuns în vestiar după meci. Ceilalţi jucători nu au acceptat gestul lui Gerlem, este un caracter foarte dificil. El nu este la prima abatere, ţineţi minte şi gestul de anul trecut când a sărit la un arbitru asistent. Aşa se comportă el şi la antrenament. Voi propune scoaterea lui din lot. Are calităţi dar ca om lasă mult de dorit şi faţă de jucători şi faţă de antrenori şi faţă de conducere", a spus Cămui.

În minutul 59, Gerlem a primit cartonaş galben pentru o intervenţie dură asupra unui adversar, iar antrenorul Cristian Cămui a decis să-l înlocuiască pe jucătorul brazilian din cauza faptului că era prea nervos. În momentul schimbării, Gerlem s-a întors spre banca tehnică a formaţiei FC Argeş şi a făcut gesturi obscene către suporterii echipei Farul care l-au huiduit pe toată durata partidei, iar arbitrul Robert Dumitru i-a acordat al doilea avertisment şi, implicit, cartonaşul roşu, astfel că înlocuirea cu Mendy nu a mai fost efectuată.

Cămui s-a declarat mulţumit de felul cum au evoluat elevii săi în disputa de sâmbătă, dar mai ales de faptul că Farul a obţinut, după 12 jocuri, un succes în Liga I: "După 12 etape a venit şi victoria, una muncită şi grea, dar pe deplin meritată. În prima repriză am dominat, iar în a doua repriză prin gestul lui Gerlem ne-am făcut meciul mai greu".

Finanţatorul echipei constănţene, Gheorghe Bosânceanu, a precizat că gestul necotrolat al atacantului brazilian va fi sancţionat cel puţin cu o amendă. "Gerlem a greşit se vor lua măsuri disciplinare, cel puţin amendă. Nu este normal să intri în conflict cu spectatorii, ei plătesc un bilet. Ar însemnat să nu mai intri în fotbal, nici noi finanţatorii, nici jucătorii, dacă nu vrei să mai fi înjurat. Mai sunt şi momente când eşti contestat, dar tu trebuie să îţi vezi de joc. A greşit mult pentru că şi-a lăsat echipa în inferioritate, dar până la primul galben nu a meritat admonestarea spectatorilor", a punctat oficialul Farului.

Bosânceanu a contestat arbitrajul prestat de centralul Robert Dumitru în jocul de sâmbătă: "A fost un arbitraj de Muppets, Iordache trebuia eliminat pentru două galbene şi mai era să şi înscrie".

Chiar dacă echipa sa nu mai are şanse matematice să evite retrogradare, conducătorul Farului consideră că echipa trebuie să evolueze la maxim până la final: "Noi trebuie să jucăm până la final şi vom vedea ce va întâmpla. Sunt şi unele echipe care au probleme cu licenţa, din câte am înţeles".

Noul preşedinte executiv Dumitru Manole a declarat că echipa sa a demonstrat în acest meci că poate juca un fotbal de calitate: "Sper că toată lumea este mulţumită, echipa a arătat că se poate. Mai sunt trei etape campionatul nu este terminat".

Antrenorul secund al echipei din Constanţa, Sevastian Iovănescu, a menţionat că acest comportament al lui Gerlem nu va mai fi tolerat. "Până acum l-am acoperit pe Gerlem, dar de acum nu ne mai lasă spectatorii, jucătorii şi conducerea. Pentru etapa viitoare va absenta Băcilă pentru cumulul de cartonaşe, iar «marea absenţă» este Gerlem", a punctat secundul Farului.

Formaţia Farul Constanţa a câştigat, sâmbătă, partida susţinută pe teren propriu în faţa echipei FC Argeş, cu scorul de 2-0 (2-0), în cadrul etapei a XXXI-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici