Criza din Ucraina: Fifa va suspenda Rusia, în timp ce Comitetul Olimpic Internaţional cere suspendarea sportivilor ruşi şi bieloruşi

  • Fifa, organismul mondial de conducere a fotbalului, va suspenda Rusia până la noi ordine, în condiţiile în care Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) recomandă ca sportivilor şi oficialilor ruşi şi belaruşi să li se interzică accesul la orice competiţie internaţională organizată.
  • Suspendarea de către Fifa ar însemna excluderea Rusiei din barajul de calificare la Cupa Mondială masculină din martie.
1209 afișări
Imaginea articolului Criza din Ucraina: Fifa va suspenda Rusia, în timp ce Comitetul Olimpic Internaţional cere suspendarea sportivilor ruşi şi bieloruşi

Criza din Ucraina: Fifa va suspenda Rusia, în timp ce Comitetul Olimpic Internaţional cere suspendarea sportivilor

CIO a îndemnat organismele de conducere a sportului să nu permită sportivilor ruşi şi bieloruşi să concureze din cauza unei "încălcări a armistiţiului olimpic" de către guvernele acestor ţări, potrivit BBC.
 
Fifa hotărâse anterior că Rusia trebuie să îşi completeze viitoarele meciuri pe teritoriu neutru, sub denumirea de Uniunea de Fotbal a Rusiei şi fără steagul şi imnul lor.
 
Cu toate acestea, anunţul a atras critici - iar Scoţia şi Republica Irlanda s-au alăturat altor câteva naţiuni, inclusiv Anglia şi Ţara Galilor, precum şi Polonia, Republica Cehă şi Suedia, refuzând să joace împotriva Rusiei.
 
Luni, preşedintele Federaţiei Scoţiene de Fotbal, Rod Petrie, i-a scris omologului său ucrainean "pentru a trimite un mesaj de susţinere, prietenie şi unitate", cele două naţiuni urmând să se întâlnească în semifinala de baraj pentru Cupa Mondială de pe 24 martie.
 
În aceeaşi zi, Rusia va înfrunta Polonia în play-off, urmând ca, în caz de victorie, să se întâlnească în finală cu Cehia sau Suedia, la 29 martie.
 
Femeile Rusiei vor participa, de asemenea, la Euro feminin 2022, care va avea loc în iulie în Anglia, unde se află într-o grupă cu Olanda, Suedia şi Elveţia.
 
Comitetul Internaţional Paralimpic se va reuni miercuri pentru a discuta despre Rusia, cu doar două zile înainte de începerea Jocurilor Paralimpice de iarnă de la Beijing.
 
CIO a declarat că a făcut recomandările sale "pentru a proteja integritatea competiţiilor sportive mondiale şi pentru siguranţa tuturor participanţilor", adăugând că "actualul război din Ucraina pune Mişcarea Olimpică într-o dilemă".
 
În timp ce sportivii din Rusia şi Belarus ar putea continua să participe la evenimente sportive, mulţi sportivi din Ucraina sunt împiedicaţi să facă acest lucru din cauza atacului asupra ţării lor", se arată într-un comunicat al CIO.
 
 Acest lucru intervine după ce Rusia, susţinută de Belarus, a lansat joia trecută o invazie militară în Ucraina vecină.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici