CSM Bucureşti a câştigat Cupa României la rugby

La prima sa calificare într-o finală naţională, echipa de rugby CSM Bucureşti a dat lovitura! Tigrii din Capitală au câştigat Cupa României, după ce s-au impus cu 27-26, după prelungiri, în finala disputată cu Ştiinţa Baia Mare pe stadionul Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca.

168 afișări
Imaginea articolului CSM Bucureşti a câştigat Cupa României la rugby

CSM Bucureşti a câştigat Cupa României la rugby

Prima repriză a fost una extrem de echilibrată, punctele fiind marcate din lovituri de picior: Taniela Maravunawasawasa – 3 lovituri de pedeapsă (Ştiinţa Baia Mare), Valentin Calafeteanu – 1 lovitură de pedeapsă şi un dropgol. Scorul pauzei a fost 9-6 pentru echipa din Maramureş, antrenată de George Sava.

După pauză, băimărenii au reuşit primul eseu, prin Mtya Dumani, încercare convertită de Maravunawasawasa, scor 16-6. CSM a revenit însă puternic, cu două lovituri de pedeapsă (prin Darren Baron) şi un eseu (Beliashvili, transformat de Baron), luând avans de trei puncte pe tabelă: 19-16. La ultima fază, Ştiinţa Baia Mare a egalat printr-o lovitură de pedeapsă a lui Maravunawasawasa, care a trimis finala în prelungiri.

Au urmat două reprize ”extra”, în care finalistele şi-au împărţit momentele de dominare. Prima a aparţinut băimărenilor (26-22 la finele ei), a doua a fost a CSM-ului, care a dat lovitura de graţie prin Sioeli Lama, care a marcat un eseu la colţ. Scor final: 27-26 pentru CSM Bucureşti.

Formaţia din Capitală, antrenată de Eugen Apjok, a întrerupt astfel dominarea instituită de CSM Baia Mare şi Timişoara Saracens, care şi-au împărţit trofeele în ultimii ani. CSM Bucureşti şi-a trecut în palmares primul trofeu din istorie la rugby.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici