CSM Bucureşti anunţă transferul rusoaicei Marina Sudakova

Marina Sudakova a semnat un contract valabil pe două sezoane cu CSM Bucureşti, unde este aşteptată în această vară, a anunţat sâmbătă clubul.

201 afișări
Imaginea articolului CSM Bucureşti anunţă transferul rusoaicei Marina Sudakova

Sursa foto: Mediafax Foto

Marina Sudakova evoluează pe postul de extremă dreaptă în naţionala Rusiei şi la ŢSKA Moscova, actuala sa echipă de club. Campioană olimpică în 2016, campioană mondială în 2009, Marina a primit titlul de maestru emerit al sportului din Rusia în 2009.

Sportiva a început în oraşul natal, Volgograd. „Interesant este că, deşi s-a născut dreptace, Vyakhirev Viktor Leontievich, primul ei antrenor şi mentor, a ţinut ca mâna stângă să devină mâna sa de bază, Marina devenind în timp una dintre cele mai valoroase jucătoare de mână stângă din lume”, se arată într-un comunicat al clubului CSM Bucureşti.

Marina Sudakova a jucat la Rostov-Don, echipă cu care a devenit multiplă campioană a Rusiei, multiplă câştigătoare a Cupei şi Supercupei Rusiei, finalistă a Cupei EHF (2015) şi finalistă a Ligii Campionilor (2018).

În 2020, Marina s-a despărţit de Rostov-Don şi a semnat cu ŢSKA Moscova.

Cu naţionala de tineret a Rusiei, Marina a cucerit în 2006 medalia de argint la Campionatul European. În 2008 a devenit medaliată cu bronz la Campionatul European de handbal cu prima reprezentativă a ţării sale, iar anul următor a cucerit titlul mondial! Apogeul carierei la echipa a Rusiei a fost reprezentat de triumful de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, a mai anunţat CSM Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici