CSM CSU Oradea are un nou adversar în FIBA Europe Cup după eliminarea ruşilor din competiţie

FIBA Europe, forul guvernator al baschetului continental, a informat miercuri că a exclus reprezentantele Rusiei din FIBA Europe Cup după declanşarea războiului asupra Ucrainei. Astfel, CSM Oradea va avea un alt adversar în play off-ul competiţiei.

120 afișări
Imaginea articolului CSM CSU Oradea are un nou adversar în FIBA Europe Cup după eliminarea ruşilor din competiţie

CSM CSU Oradea are un nou adversar în FIBA Europe Cup după eliminarea ruşilor din competiţie

La recomandarea Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) forul ce organizează competiţia continentală, în care evoluează şi echipa CSM CSU Oradea, a eliminat echipa rusă Avtodor Saratov.

După refacerea clasamentului grupei L, din Top 16, pe care Saratov a câştigat-o, noua configuraţie este următoarea:

1. Bahcesehir Koleji
2. Bakken Bears
3. London Lions

Prin urmare, din postură de câştigătoare a grupei K, CSM CSU Oradea se va duela în sferturile de finală cu locul al 2-lea, adică cu campioana în exerciţiu a Danemarcei, Bakken Bears.

Dubla confruntare se va desfăşura în perioada 9-16 martie, jocul retur având lo în Arena Antonio Alexe, datele exacte urmând a fi stabilite.

Programul complet actualizat al sferturilor de finală ale FIBA Europe Cup este următorul:

  • ZZ Leiden vs Harko Merlins Crailsheim
  • UnaHotels Reggio Emilia vs Legia Varşovia
  • Bahcesehir Koleji vs Sporting Lisabona
  • CSM CSU Oradea vs Bakken Bears

În cazul unei calificări, CSM CSU Oradea se va duela în semifinale cu învingătoarea dintre UnaHotels Reggio Emilia şi Legia Varşovia.

Viitoarea adversară a orădenilor, Bakken Bears, este stabilită într-o suburbie din localitatea daneză Aarhus. Bakken are 19 titluri de campioană, 11 cupe naţionale, dar şi două prezenţe în semifinalele FIBA Europe Cup, respectiv două apariţii în grupele Basketball Champions League.

Reprezentanta Danemarcei este condusă de către antrenorul Anders Sommer. Acesta are la dispoziţie trei jucători din SUA, respectiv câte unul din Senegal, Kenya şi Jamaica. Efectivul cuprinde şapte jucători originari din Danemarca.

În actuala campanie FIBA Europe Cup, Bears au obţinut cinci victorii şi şapte înfrângeri. Pe plan intern, Bakken are un bilanţ general de 16-0 şi este lider al clasamentului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici