Cum a ajuns obiectul suspect pe Old Trafford. 20.000 de oameni au fost evacuaţi ieri de pe stadion, înaintea meciului Manchester United - Bournemouth

Pachetul suspect, detonat duminică în mod controlat pe Stadionul Old Traford din Manchester, era un obiect folosit la un antrenament la care participau câini ce căutau dispozitive explozive şi uitat acolo, a informat poliţia, citată de site-ul agenţiei Reuters.

1115 afișări
Imaginea articolului Cum a ajuns obiectul suspect pe Old Trafford. 20.000 de oameni au fost evacuaţi ieri de pe stadion, înaintea meciului Manchester United - Bournemouth

Cum a ajuns obiectul suspect pe Old Trafford. 20.000 de oameni au fost evacuaţi ieri de pe stadion, înaintea meciului Manchester United - Bournemouth

"În urma exploziei controlate, am aflat că obiectul a fost uitat de o companie privată, în urma unui antrenament la care participau câini ce căutau dispozitive explozive", a anunţat poliţia.

Echipele pirotehnice au efectuat duminică după-amiază o explozie controlată pe Stadionul Old Trafford, după descoperirea unui obiect suspect în aripa de nord-vest a arenei, înaintea meciului Manchester United - Bournemouth, din ultima etapă a sezonului din Premier League. Obiectul suspect a fost găsit în aripa de nord-vest a stadionului, în zona toaletelor. Ulterior, poliţia din Manchester a confirmat că era vorba de un telefon mobil lipit de ţevile de gaze. Obiectul descoperit a fost distrus într-o explozie controlată.

"Era un dispozitiv incredibil de asemănător cu unul real, dar s-a confirmat că nu a fost vorba de nicio bombă funcţională", a comunicat duminică Poliţia metropolitană din Manchester, citată de BBC News online.

Stadionul Old Trafford a fost evacuat cu 10 minute înainte de începerea partidei Manchester United-Bournemouth, din ultima etapă a sezonului din Premier League. Meciul a fost iniţial amânat cu 45 de minute, după care forţele de ordine au decis că riscul disputării partidei era prea mare. Circa 20.000 de persoane erau deja pe stadion în momentul în care s-a decis evacuarea.

Meciul Manchester United-Bournemouth a fost amânat pentru marţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici