Cum arată o zi din viaţa lui David Popovici?

  • David Popovici face echipă cu Raiffeisen Bank
  • Campionul mondial la nataţie se trezeşte devreme pentru a începe antrenamentul
  • David Popovici îşi împarte viaţa între pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Paris şi studierea romanului "Moromeţii" pentru Bacalaureat
1229 afișări
Imaginea articolului Cum arată o zi din viaţa lui David Popovici?

David Popovici, Facebook

David Popovici face echipă cu Raiffeisen Bank

David Popovici, care era pe rândul al patrulea, a obţinut medalia de aur ca cel mai rapid înotător de pe planetă.

Pe 26 ianuarie 2023 a fost premiat ca sportivul anului 2022 pentru performanţa sa de dublul campion mondial şi dublul campion european de seniori la înot, în probele de 100 şi 200 de metri. 

"Tocmai pentru că  văd o ocazie ca aceasta cât de mai puţine ori, o retrăiesc. Şi mie mi se face pielea de găină pentru că a fost un moment absolut superb", a comentat campionul despre momentul când a ajuns pe prima poziţie.

Miercuri, 19 aprilie 2023, în cadrul unei conferinţe de presă, Raiffeisen Bank a anunţat că îi va oferi susţinere campionului pentru următorii patru ani.

"Facem echipă cu David Popovici şi, pentru următorii 4 ani, îl vom susţine în parcursul său sportiv. Împreună vom putea obţine  cele mai bune rezultate şi vom face performanţă, #1la1. Prin muncă, responsabilitate şi disciplină, cu paşi mici, dar siguri, vom atinge culmile succesului. 

Uneori ai nevoie doar de o persoană să creadă în tine. Dar cum ar fi să ai alături peste 5.000 de suporteri? Dar 19 milioane? 
Acel unul care crede în #1 este partenerul de drum pe care fiecare sportiv şi-l doreşte",
a comunicat Raiffeisen Bank pe Facebook.

"Drumul spre performanţă este unul foarte lung, greu şi am nevoie de sprijin puternic şi real în echipa mea. Asta porneşte de la fani, familie, prieteni, colegi de la şcoală, parteneri şi mă ajută să cresc cât mai mult şi să inspir cât mai mult. 

Sunt convins că în noua noastră colaborare să conving mai mulţi să aleagă sportul ca şi stil de viaţă şi să încercăm să promovăm un stil de viaţă sănătos şi serios", a declarat David Popovici despre ce-l motivează să meargă mai departe. 

"În ultimii ani am avut susţinerea mai multor entităţi, cum ar fi Comitetul Olimpic, Federaţia Română de Nataţie, clubul meu Dinamo, în deplasări şi cantonamente....să devin un înotător rapid. Părinţii mei s-au ocupat de toate cheltuielile. Nu este cel mai ieftin sport, dar nici cel mai scump". 

Cel mai rapid înotător din lume se trezeşte devreme pentru a începe antrenamentul 

David Popovici s-a oferit să răspundă la întrebări puse de presă, printre care una privind programul său de viaţă, primită de la Ziarul Financiar

"Vă pot spune cum va arăta ziua de mâine. 

Voi avea sală de la 6:30. Înot de la 8:00, după care mă duc la şcoală. Urmează un antrenament de la ora 16:00, tot în apă, apoi o să am criosaună, crioterapie, o formă de recuperare. 

Ziua mea se încheie la ora 19:00, având o scurtă pauză între şcoală şi al doilea antrenament", a răspuns David Popovici pentru Ziarul Financiar. 

Paris, 2024

David Popovici a răspuns şi la întrebările puse de Euronews.ro şi Europa Liberă România despre cum îşi împarte viaţa între studiul pentru Bacalaureat şi pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Paris. 

"Abia aştept să experimentez bucătăria pariziană.

Am fost în Marseille, nu la Paris.

Ce înseamnă pentru mine Paris? 

Paris, Jocurile Olimpice, a doua ediţie de Jocurile Olimpice.

Atmosfera Jocurilor Olimpice este diferită faţă de campionatele mondiale. Abia aştept să mă distrez, să mă simt bine şi să pun în practică ce am exersat în fiecare zi.

Echipa mea s-a extins foarte puţin, fiind un grup foarte restrâns -  antrenorul de bazin, antrenorul de pregătire fizică, fizioterapeutul şi nutriţionistul". 

Campionul mondial la nataţie a terminat studierea romanului "Moromeţii"  

"În legătură cu Bacalaureatul, tocmai am venit de la meditaţii, unde am învăţat despre <<Moromeţii>>. 

Trebuie să mă pregătesc pentru Bacalaureat, pe care trebuie să-l iau în serios. O să-l iau în serios.

Trebuie să-mi împart atenţia în mai multe direcţii importante pentru mine.

Asta înseamnă şi studiu", a răspuns David Popovici care era abia sosit de la sesiunea de meditaţii pentru Limba şi Literatura Română. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici