Cupa Davis, Grupa I Euro-Africană: România va întâlni învingătoarea dintre Finlanda şi Olanda

Echipa de Cupa Davis a României va întâlni învingătoarea partidei dintre Finlanda şi Olanda în Grupa I Euro-Africană, conform tragerii la sorţi care a avut loc, miercuri, la Bangkok.

83 afișări
Imaginea articolului Cupa Davis, Grupa I Euro-Africană: România va întâlni învingătoarea dintre Finlanda şi Olanda

Cupa Davis, Grupa I Euro-Africană: România va întâlni învingătoarea dintre Finlanda şi Olanda

România, care a fost cap de serie, va sta în primul tur al competiţiei, programat în 10-12 februarie 2012, apoi va evolua, în 6-8 aprilie, cu învingătoarea dintre Finlanda şi Olanda. Dacă vor câştiga acest meci, tricolorii vor disputa în 14-16 septembrie barajul pentru accederea în Grupa Mondială, iar în cazul unei înfrângeri vor rămâne în Grupa I Euro-Africană.

România va evolua pe teren propriu dacă va avea ca advesară Finlanda. Cele două echipe s-au mai întâlnit o dată, la Helsinki, în 1996, tot în Grupa I Euro-Africană, când tricolorii, cu Andrei Pavel şi Adrian Voinea în formaţie, s-au impus cu 3-2.

Jucătorii reprezentativi ai Finlandei sunt Jarkko Nieminen, locul 46 ATP, Harri Heliovaara, locul 252 ATP, Henri Kontinen, locul 282 ATP, şi Timo Nieminen, locul 307 ATP.

În schimb, în cazul în care România va juca împotriva Olandei, partida se va disputa în Ţara Lalelelor. Scorul întâlnirilor directe este de 2-2, ultimul meci având loc în primul tur al Grupei Mondiale, în Sala Polivalentă din Capitală. Atunci, olandezii s-au impus cu 3-2, după ce românii au condus cu 2-0, iar Adrian Voinea a ratat trei mingi de 3-1 în setul 4 al meciului său din ultima zi a disputei.

Cei mai buni tenismeni olandezi sunt Robin Haase, locul 42 ATP, Thiemo De Bakker, acum pe locul 196 ATP, dar fost pe locul 40 ATP anul trecut, şi Thomas Schoorel, locul 125 ATP.

Programul întâlnirilor din turul întâi al competiţiei este următorul:

Israel stă

Portugalia stă

Belgia stă

Marea Britanie (gazdă) - Slovacia;

Olanda (gazdă) - Finlanda;

România stă

Slovenia (gazdă) - Danemarca;

Africa de Sud stă.

În turul doi, vor avea loc următoarele meciuri:

Israel - Portugalia;

Belgia - învingătoarea dintre Marea Britanie şi Slovacia;

Olanda/Finlanda - România;

Slovenia/Danemarca - Africa de Sud.

Jucătorii români au ratat, la finalul săptămânii trecute, menţinerea în Grupa Mondială, fiind învinşi, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, de formaţia Cehiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici