Cupa Mondială 2023. Naţionala de baschet a României încă mai are şanse de calificare

  • Naţionala masculină de baschet a României a fost învinsă şi în cea de a treia partidă din cadrul preliminariilor europene de calificare la FIBA Basketball World Cup 2023.
  • Vulturii au evoluat totuşi mult mai ambiţios decât o facuseră în primul meci, în faţa puternicei reprezentative a Letoniei.
304 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială 2023. Naţionala de baschet a României încă mai are şanse de calificare

FOTO: Facebook Echipa naţională de baschet masculin a României

Românii au trecut peste tracul debutului în competiţie şi au fost mai puţin intimidaţi de numele echipei adverse, care are în componenţă un jucător din NBA (Davis Bertans - Washington Wizards) şi alţi doi, care evoluează în Euroliga (Kurucs - Baskonia şi Strelnieks - Zalgiris).

Cu toate că Letonia este o forţă a baschetului continental, prezentă constant la turneele finale FIBA EuroBasket în ultimii 20 de ani, tinerii tricolori, conduşi de Tudor Costescu, au reuşit să câştige, miercuri, trei sferturi, doar evoluţia slabă din sfertul al doilea dovedindu-se decisivă pentru stabilirea câştigătoarei: Letonia - România 79-69 (15-17, 30-13, 11-14, 23-25)

Pentru România au punctat: P. Richard 17p (1x3), Uţă 13p, Nicolescu 12p (2x3), Badiu 8p, Căţe 7p, Popa 6p (2x3), Măciuca 3p, Berceanu 2p, Tohătan 1p

În lupta pentru calificare, România depinde de Letonia.

Meciul contra României a avut o importanţă deosebită pentru ţara organizatoare a turneului Grupei D din FIBA Basketball World Cup 2023 Euro Pre-Qualifiers. Victoria în faţa reprezentativei României a însemnat calificarea Letoniei pentru faza următoare a competiţiei. În aceste condiţii, rămâne de văzut dacă balticii îşi vor păstra motivaţia în evoluţia contra naţionalei Belarusului, programată joi de la 19:30. Pentru ca România să reuşească să se califice, Belarus trebuie să piardă ultimele două întâlniri pe care le mai are de disputat (cu Letonia şi România), ultima la minimum 6 puncte diferenţă.

Partida România - Belarus este programată vineri, de la ora 19:30.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici