Cupa Mondială a Cluburilor, stabilită pentru iunie-iulie 2025, noua Cupă Intercontinentală în 2024

Cupa Mondială a Cluburilor, revizuită de FIFA şi programată pentru 2025, la care vor participa 32 de echipe, se va disputa între 15 iunie şi 13 iulie, în timp ce o nouă Cupă Intercontinentală se va juca anual începând de anul viitor, a declarat duminică Gianni Infantino, şeful forului internaţional.

147 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială a Cluburilor, stabilită pentru iunie-iulie 2025, noua Cupă Intercontinentală în 2024

Cupa Mondială a Cluburilor, stabilită pentru iunie-iulie 2025, noua Cupă Intercontinentală în 2024

FIFA anunţase la începutul acestui an o Cupă Mondială a Cluburilor extinsă şi votase în unanimitate pentru a desemna Statele Unite ca gazde pentru prima ediţie a evenimentului.

Consiliul s-a reunit la Jeddah, în Arabia Saudită, pentru a ratifica datele pentru Cupa Mondială a Cluburilor şi a confirmat că în Cupa Intercontinentală de anul viitor câştigătoarea UEFA Champions League va juca împotriva unei echipe care trece de play-off-ul intercontinental.

Meciurile de baraj se vor juca pe 14 decembrie 2024, urmate de finală pe 18 decembrie.

"Turneul (Cupa Mondială a Cluburilor) va cuprinde toate campioanele actuale ale competiţiilor de cluburi de primă ligă ale confederaţiilor", a declarat preşedintele FIFA, Infantino.

"(Se) încheie cu o finală într-un loc neutru între câştigătorii UEFA Champions League şi câştigătorii unui baraj intercontinental între cluburile din celelalte confederaţii".

Ediţia din 2025 a turneului, care va avea loc o dată la patru ani, va avea opt grupe de câte patru, iar primele două echipe din fiecare grupă vor merge în fazele eliminatorii - acelaşi format ca şi la Cupa Mondială.

Versiunea actuală a Cupei Mondiale a Cluburilor FIFA - o competiţie anuală cu şapte echipe - va fi întreruptă după ce turneul este găzduit acum de Arabia Saudită.

În formatul actual, campioanele Europei şi Americii de Sud intră în turneu în faza semifinală, în timp ce campioanele din celelalte confederaţii trec prin runde anterioare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici