Cupa Mondială din Qatar din 2022 nu va avea loc în iunie-iulie

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a declarat că ediţia din 2022 a Cupei Mondiale, care va avea loc în Qatar, nu se va desfăşura în lunie iunie-iulie, ci probabil între 15 noiembrie şi 15 decembrie, sau mai târziu.

219 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială din Qatar din 2022 nu va avea loc în iunie-iulie

Jerome Valcke (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Această declaraţie a numărului 2 al FIFA, făcută la postul France Info, intervine după ce forul mondial a început consultări în privinţa datelor de la CM-2022, din Qatar, unde se înregistrează temperaturi foarte mari în timpul verii.

"Datele Cupei Mondiale nu vor fi în iunie-iulie. Cred că se va juca între 15 noiembrie şi 15 ianuarie sau mai târziu", a declarat Valcke.

Valcke nu a precizat care va fi anul organizării CM (sezonul 2021-2022 sau 2022-2023). "Dacă se va juca între 15 noiembrie şi finalul lunii decembrie, atunci vor fi cele mai bune temperaturi, echivalente cu cele unei primăveri în Europa, în medie 25 de grade. Deci, este perfect pentru fotbal", a adăugat Valcke.

Datele definitive nu vor fi anunţate înainte de luna decembrie, la un Comitet Executiv al FIFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici