Cupa Mondială: Spania - Olanda, scor 1-5, cea mai drastică înfrângere pentru o campioană en-titre la debut

Eşecul Spaniei, vineri, în meciul cu Olanda, scor 1-5, la turneul final din Brazilia, reprezintă cea mai drastică înfrângere înregistrată de o campioană mondială en-titre la partida de debut la Cupa Mondială.

989 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială: Spania - Olanda, scor 1-5, cea mai drastică înfrângere pentru o campioană en-titre la debut

Cupa Mondială: Spania - Olanda, scor 1-5, cea mai drastică înfrângere pentru o campioană en-titre la debut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este pentru a cincea oară în istorie când deţinătoarea trofeului pierde meciul de debut.

În 1950, Italia a fost învinsă la Sao Paulo, scor 3-2, de Suedia.

Argentina lui Diego Maradona a fost învinsă, la 13 iunie 1982, scor 1-0, de Belgia, în faţa a 95.000 de spectatori, pe arena Camp Nou din Barcelona.

În 1990, Argentina şi Maradona pierd din nou la debut. De această dată la Milano, scor 0-1, cu naţionala Camerunului.

În 2002, campionii mondial francezi sunt învinşi de Senegal, scor 1-0, la Seul.

Reprezentativa Spaniei, campioana mondială en-titre şi dubla deţinătoare a titlului european, a debutat cu un eşec la turneul final din Brazilia, după ce a fost învinsă, cu scorul de 5-1 (1-1), de selecţionata Olandei, în prima etapă a grupei B, într-o reeditare a finalei din 2010.

Pentru Spania a marcat Xabi Alonso, în minutul 27, care a transformat un penalti acordat după un fault al lui De Vrij asupra lui Diego Costa.

Golurile Olandei au fost înscrise de Robin Van Persie '44, '72, Arjen Robben '53, '80 şi Stefan De Vrij '64.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici