GALERIE FOTO  Cupa Teleferic la schi sfidează încălzirea globală. Câţi participanţi vor lua startul la competiţia din Poiana Braşov

Cupa Teleferic la schi, ediţia a 7-a, se dispută luni (27) şi marţi (28 februarie), în Poiana Braşov.

927 afișări
Imaginea articolului Cupa Teleferic la schi sfidează încălzirea globală. Câţi participanţi vor lua startul la competiţia din Poiana Braşov

Cupa Teleferic la schi sfidează încălzirea globală. Câţi participanţi vor lua start la competiţia din Poiana Braşov

Pe pârtia de sub teleferic vor aluneca 3 categorii de competitori, toţi copii: HC - sub 12 ani, sub 14 ani şi sub 16 ani - toate la categoriile fete şi băieţi.

Pentru a concura pe domeniul schiabil din Poiană s-au înscris circa 150 de copii, competiţia fiind ultimul test înainte de întrecerile internaţionale.

Pentru a nu perturba sezonul de schi pentru amatori, ceea ce ar fi însemnat prelungirea întrecerii pe o durată de pentru 11 zile, sportivii din străinătate n-au fost invitaţi la Cupa Teleferic, la cel ca în alţi ani.

Premiile totate sunt de 36.000 de lei.

Organizatorii sfidează încălzirea globală, care a pus în pericol în Europa sezonul de schi în Alpi, fiind pregătiţi de orice. Au dat inclusiv cu azot la baza pârtiei, ca să îi oprească topirea.

În plus, Primăria locală a făcut o investiţie între sezoane, cumpărând 10 tunuri de zăpadă care funcţionează la 0 grade. „Zăpada artificială este o soluţie, pentru a prelungi sezonului până în aprilie”, a apreciat Dan Ghiţă, membru în comitetul de organizator al evenimentului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici