Cupa Teleferic şi-a desemnat câştigătorii: cine a luat marele pot

Competiţia de schi din Poiana Braşov este singura din ţară unde copiii primesc premii în bani.

86 afișări
Imaginea articolului Cupa Teleferic şi-a desemnat câştigătorii: cine a luat marele pot

Competiţia „Cupa Teleferic la schi alpin”, ajunsă la cea de-a 6-a ediţie, şi-a trecut în revistă câştigătorii. La start s-au aliniat circa 90 de schiori, fete şi băieţi, din categoriile HC, U14 şi U16.

Premiile au cumulat 600 euro pentru fiecare categorie, respectiv 250 euro locul întâi, 200 de euro pentru al doilea loc şi 150 de euro pentru locul al treilea.

„Cupa Teleferic este singura competiţie de schi alpin din ţara noastră care oferă copiilor şi juniorilor premii în bani, sume care sunt importante atât pentru ei, cât şi pentru cluburile la care se antrenează. Pentru anul viitor, dorim să oferim premii mai atractive, adică participanţii care vor termina în primele 6 sau 12 locuri la fiecare probă să beneficieze gratuit de două săptămâni de antrenament într-o ţară din Alpi. Sperăm ca astfel să atragem cât mai mulţi participanţi la această competiţie”, a declarat Ştefan Ţînţ, iniţiatorul întrecerii.

La rândul său, Dan Ghiţă, organizator al Cupei Teleferic, a declarat: „În acest an ne-am bucurat că am avut 90 de participanţi, ne-am mai suprapus cu nişte competiţii internaţionale şi o parte dintre copii au fost plecaţi şi acolo, însă chiar dacă am reuşit să facem doar cursa de Slalom, jumătate din ceea ce ne-am propus, rezultatul este unul foarte bun şi suntem încrezători că şi anul viitor Cupa Teleferic va însemna ceva şi în competiţiile interne la schi alpin. 

A crescut constant numărul sponsorilor, al partenerilor noştri, aţi văzut şi voi sunt nume importante, companii importante din România şi nu doar din România, sunt şi companii internaţionale care sunt alături de noi şi care au făcut posibilă desfăşurarea acestei Cupe la un standard superior, şi la organizare dar şi la partea de premii.(...).

De la un moment dat au existat premii în bani în astfel de sporturi, dar au reînceput să existe pentru că organizatorul acestui eveniment, Grand Hotel Teleferic şi-a dorit foarte mult ca aceşti copii minunaţi să fie şi răsplătiţi într-un fel şi este o motivare superioară pentru ei. Nu se întâmplă acest lucru în România la acest moment şi atunci ne-am dorit să facem ceva important pentru aceşti sportivi”.

Rezultatele

La U14 fete, la proba Slalom, RAHAU Hanna Victoria s-a clasat pe primul loc, cu un timp de 1:22.03, în timp ce, la o diferenţă de 2:02 secunde, s-a clasat FEKETA Emma Roza, pentru ca al treilea loc să fie ocupat de RAB Ariana, care a înregistrat un scor de 1:24.88, 2:85 mai târziu.
La U14 băieţi, tot la Slalom, primul loc a fost ocupat de către MITROIU Albert Vasile, cu un timp de 1:21:26, urmat de KELEMEN Gergo, la o diferenţă de 1.56 secunde, astfel încât al treilea loc să îi revină lui KELEMEN Gergo cu un timp de 1:25:92.
La HC – (n.r.: media de vârstă 14) fete, primul loc a fost ocupat de către MARIAN Ina Miruna de la şcoala Corona Braşov, cu un timp de 1:36:07, urmată la 4.78 secunde de IONESCU-VIMER Maria Carla, de la Carpaţi Sinaia, iar pe al treilea loc s-a calficat WEBER Andrea, tot de la Corona Braşov cu un punctaj de 1:43:00.
În timp ce, la HC băieţi pe primul loc s-a situat MOACĂ David-Adrian de la CSS Sinaia, cu un timp de 1:26.50, IAMANDI Yanis Mihai, colegul său, ocupând cel de-al doilea loc, la o diferenţă de 3.14 secunde, cu un timp de 1:29.64. Iar pe cel de-al treilea loc s-a situat BANCOI Rareş Andrei, de la CCS CS CARPATI SINAIA, cu un timp de 1:34.80.
Primul loc la U16 fete a fost ocupat de către PASZKA Mikolt Anna de la CSM Corona Braşov, cu un timp de 1:16.04, urmată de către BALOGH Lorinc Abigel, de la CS NAGY NORBERT SCHI, la o diferenţă de 5:69 secunde, astfel încât pe al treilea loc să se poziţioneze CS NAGY NORBERT SCHI, de la CSS MIERCUREA CIUC, cu un timp de 1:25.07.
La U 16 băieţi, pe primul loc s-a situat PASTORCICI Mario Luca cu un timp de 1:14.49, pentru ca la o diferenţă de 1.26 secunde pe al doilea loc să se poziţioneze OANCEA Darius George David de la CSS Sinaia cu un timp de OANCEA Darius George David, urmat de IONESCU Horatiu Tom, 1.63 secunde mai târziu, cu un timp de 1:16.12.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici