Cuvântul „Pele” a intrat în dicţionarul portughez şi e definit ca o persoană "ieşită din comun”

„Pele” a devenit de acum un cuvânt care descrie pe "cineva ieşit din comun", după ce umele triplului campion mondial brazilian a fost inclus ca un nou adjectiv în ediţia portugheză a dicţionarului Michaelis.

161 afișări
Imaginea articolului Cuvântul „Pele” a intrat în dicţionarul portughez şi e definit ca o persoană "ieşită din comun”

La începutul acestei luni, Fundaţia Pele şi Sportv au lansat campania "Pele în dicţionar" pentru a-i aduce un omagiu şi a-i recunoaşte moştenirea şi în alte domenii decât cel sportiv.

După ce a ajuns la peste 100.000 de semnături, numele fostului jucător, care a murit în decembrie, este acum cuvânt în dicţionar.

"pe.lé® adj m+f sm+f Ceea ce sau cineva care este ieşit din comun, care sau care, prin calitatea, valoarea sau superioritatea sa, nu poate fi egalat de nimic sau de nimeni, la fel ca Pelé®", se arată în noul cuvânt din dicţionar, care a fost dezvăluită miercuri, la evenimentul Summit Sports, de la Pacaembu.

"Porecla lui Edson Arantes do Nascimento (1940-2022), considerat cel mai mare atlet al tuturor timpurilor; excepţional, incomparabil, unic. Exemple: El este Pele al baschetului, ea este Pele al tenisului, ea este Pele al dramaturgiei braziliene, el este Pele al medicinei".

Familia lui Pele a primit o plachetă ocazionată de această introducere a cuvântului în dicţionar, iar Michaelis l-a inclus deja în ediţia sa digitală. Definiţia va fi inclusă şi în următoarea versiune tipărită.

"Campania Pele în dicţionar este una dintre cele mai originale la care am participat vreodată... Numele său în dicţionar este o piesă foarte importantă a moştenirii sale, care îl va menţine pe Pele viu pentru totdeauna", a declarat Joe Fraga, directorul executiv al Fundaţiei Pele.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici