Daisuke Takahashi, primul japonez campion mondial la patinaj artistic - VIDEO, GALERIE FOTO

Sportivul japonez Daisuke Takahashi a câştigat titlul mondial în proba masculină, o premieră pentru ţara sa, în faţa canadianului Patrick Chan şi francezului Brian Joubert, joi, la Campionatele Mondiale de patinaj artistic de la Torino.

151 afișări
Imaginea articolului Daisuke Takahashi, primul japonez campion mondial la patinaj artistic - VIDEO, GALERIE FOTO

Daisuke Takahashi, primul japonez campion mondial la patinaj artistic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Takahashi, medaliat cu bronz la JO-2010, a câştigat programul liber (168,40) cu un total de 257,70 puncte, urmat de Chan (247,22), vicecampion mondial în 2009, şi de Joubert (241,74), campion mondial în 2007.

Daisuke Takahashi, în vârstă de 24 de ani, este singurul medaliat de la JO 2010 prezent la CM, după ce american Evan Lysacek, campion olimpic, şi rusul Evgheni Pluşenko, vicecampion olimpic, nu s-au prezentat.

Takahashi a devenit primul patinator japonez campion mondial. El a susţinut programul pe "La strada" de Nino Rota.

Patrick Chan, în vârstă de 19 ani, a câştigat a doua medalie de argint după cea din 2009.

Joubert a obţinut a 15-a medalie internaţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici