Dakar 2009 va traversa America de Sud de la Atlantic la Pacific

Raliul-raid Dakar va ajunge, în 2009, în America de Sud, urmând să facă o buclă de 9.000 de kilomentri, între care 6.000 km de probe speciale, pe la Bunos Aires, via Chile şi lanţul muntos al Anzilor, în perioada 3-18 ianuarie, au anunţat organizatorii.

15 afișări
Imaginea articolului Dakar 2009 va traversa America de Sud de la Atlantic la Pacific

Dakar 2009 va traversa America de Sud de la Atlantic la Pacific (Imagine: Mediafax Foto)

Cu câteva ore înaintea prezentării oficiale, directorul competiţiei, Etienne Lavigne, a dezvăluit conturul cursei care va avea startul, la 3 ianuarie 2009, în Plaza de la Republica din Buenos Aires pentru a reveni în capitala Argentinei două săptămâni mai târziu. În acest interval, concurenţii vor traversa continentul până la Oceanul Pacific, cu o zi de odihnă la Valparaiso. Cursa va ajunge, în două rânduri, în Anzi, la altitudini mai mari uneori de 4.500 de metri.

"Va fi o descoperire. Va fi aceeaşi aventură ca în Africa, va avea aceleaşi ingrediente, însă teritoriul este complet diferit, iar condiţiile vor fi dificile. Este un adevărat Dakar. Concurenţii se vor confrunta cu noi condiţii, cu temperaturi de aproximativ 40 de grade Celsius şi cu altitudinea", a declarat Lavigne, entuziasmat de peisajele văzute în cursul operaţiunilor de recunoaştere.

În 2008, Raliul Dakar, care urma să înceapă la Lisabona şi să se încheie la Dakar, traversând Marocul şi Mauritania, a fost anulat din cauza ameninţărilor teroriste din Africa. Această decizie a fost luată după ce cu câteva zile înainte de startul raliului-raid, patru francezi şi trei militari mauritani au fost ucişi în atentate produse în capitala Mauritaniei, Nouakchott. În urma presiunilor politice, organizatorii au decis anularea celei de-a 30-a ediţii a Raliului Dakar, pentru prima oară de la înfiinţarea competiţiei, în 1979.

Organizatorii au anunţat că la înscrierile pentru ediţia din 2009 vor avea prioritate cei care au fost înscrişi în acest an. Înscrierile pentru Dakar 2009 vor începe joi şi se vor încheia la 30 iunie.

"Am traversat Atlanticul pentru această ediţie a Dakarului. Urmărim situaţia din Africa. Vom face un turneu prin ţările din Africa pentru a vedea cum stau lucrurile. Intenţionăm să ne întoarcem în Africa, dar putem să luăm în calcul şi o alternanţă", a precizat Lavigne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici