Dan Alexa: FC Timişoara a obţinut un rezultat istoric eliminând deţinătoarea Cupei UEFA

Mijlocaşul Dan Alexa a declarat, miercuri seară, că FC Timişoara a obţinut un rezultat istoric eliminând formaţia Şahtior Doneţk, deţinătoarea Cupei UEFA, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, după rezultatul de egalitate, scor 0-0, din meciul retur de la Timişoara.

43 afișări
Imaginea articolului Dan Alexa: FC Timişoara a obţinut un rezultat istoric eliminând deţinătoarea Cupei UEFA

Dan Alexa: FC Timişoara a obţinut un rezultat istoric eliminând deţinătoarea Cupei UEFA (Imagine: Mediafax Foto)

"Este un rezultat istoric, aşteptăm ca preşedintele Marian Iancu să ne pună fotografiile pe drumul de la vestiare. Ne vom mândri toată viaţa cu această performanţă şi sunt mândru că am făcut parte din echipa care a reuşit acest lucru. În continuare, ne vom juca şansa până la capăt, ar fi minunat să ne calificăm mai departe. Astăzi a fost mai multă emoţie, pentru că am avut de apărat un rezultat şi ne pusesem mari speranţe în calificare", a spus Dan Alexa.

La rândul său, portarul Costel Pantilimon a declarat că întreaga echipă şi-a păstrat concentrarea până la final, reuşind să obţină un rezultat deosebit.

"Toată echipa a făcut un meci extraordinar, am jucat pentru aceşti oameni minunaţi, care au fost alături de noi tot meciul. Important este că mi-am ajutat echipa, iar echipa m-a ajutat să fiu mai puternic, după acea greşeală din tur, şi mi-a dat puterea să merg mai departe. Cred că ambele meciuri au fost dificile. Am fost concentraţi până la ultimul fluier al arbitrului, ştiam că Şahtior este o echipă extraordinară, care putea să ne pună probleme până la final", a spus portarul.

Jucătorul formaţiei timişorene Claudiu Ionescu a precizat, după meci, că acesta este un rezultat mare nu numai pentru Timişoara, ci pentru tot fotbalul românesc.

"Am eliminat pe deţinătoarea Cupei UEFA. Suntem bucuroşi, ne-am pregătit pentru acest rezultat. Sperăm să trecem şi de următorul tur preliminar. Nu este bine să ne mulţumim cu puţin, sperăm să obţinem cât mai mult. Oricum, ne-am asigurat prezenţa în grupele Ligii Europa şi sperăm să facem o figură cât mai frumoasă", a spus Ionescu.

Echipa FC Timişoara a remizat, miercuri, pe teren propriu, scor 0-0, în meciul cu formaţia ucraineană Şahtior Doneţk, deţinătoarea Cupei UEFA, în manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor şi s-a calificat în play-off-ul competiţiei. În tur, scorul a fost 2-2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici