Dan Petrescu: Dacă nu eram fotbalist, nu existam

Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, luni, cu ocazia lansării cărţii "Un campion de legendă - Dan Petrescu", că dacă nu ar fi fost fotbalist nu ar fi existat.

14 afișări
Imaginea articolului Dan Petrescu: Dacă nu eram fotbalist, nu existam

Dan Petrescu: Dacă nu eram fotbalist, nu existam (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actualul antrenor al echipei Unirea Urziceni a ţinut să îi mulţumească fostului său antrenor, Anghel Iordănescu: "Dacă nu eram fotbalist, eu nu existam, eram un nimeni. Poate voi încerca să mă schimb în bine, în atitudinea mea de pe banca tehnică. Îi mulţumesc lui Anghel Iordănescu pentru tot ce a făcut pentru mine. A fost al doilea meu tată şi pot să recunosc asta în al 12-lea ceas, pentru a se bucura şi Hagi şi Popescu. Această carte o merită foarte mult tatăl meu, care şi-a dorit să nu păcălesc fotbalul. Sper ca a doua carte care va apărea să fie scrisă de mine, când mă voi retrage. Referitor la pariul făcut cu băieţii de la Unirea, vreau să spun că ei nu au înţeles bine: eu am zis că nu vom mai câştiga niciun meci, dar dacă va trebui să onorez acel pariu, o voi face şi sper să o fac după calificarea în primăvara Ligii Campionilor".

Iordănescu a spus că proaspăt lansata carte este prea subţire pentru câte a făcut fostul său jucător: "Chiar dacă am devenit politician, îmi este greu să vorbesc despre legenda Dan Petrescu, deşi politicienii sunt buni oratori şi pot dribla precum făcea Hagi. Această carte este prea subţire şi prea mică pentru ceea ce a făcut Dan Petrescu pentru fotbalul românesc. El a venit la Steaua la 9 ani, iar când a ajuns la echipa naţională m-a «acrit» şi pe mine şi pe Gică Popescu, cu care era tot timpul în contre. A făcut enorm pentru Steaua, iar acum, la Unirea Urziceni, face foarte multe pentru fotbalul românesc. Îmi doresc să ajungă în primăvara europeană".

La evenimentul de lansare a cărţii scrisă de Gabriel Şeitan au fost prezenţi, printre alţii, Ilie Dumitrescu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Tibor Selymes, Ilie Stan, Dumitru Stângaciu, Anghel Iordănescu, Vasile Şiman şi Victor Becali.

Pe un panou au fost agăţate tricourile echipelor la care a jucat Dan Petrescu, cu excepţia celor de la Steaua, FC Naţional şi FC Olt. Ilie Dumitrescu l-a întrebat pe Dan Petrescu unde îi sunt tricourile de la Steaua şi de la FC Olt, iar Petrescu a răspuns că nu le are în colecţie.

Gheorghe Hagi a declarat că Dan Petrescu s-a dedicat fotbalului: "Am venit alături de un prieten care a dat foarte multe fotbalului. Nu este importantă dedicaţia pe care mi-a dat-o pe carte, ci amintirile pe care le avem împreună de la echipa naţională şi de la Steaua".

Referitor la cariera lui Dan Petrescu, şi fostul coechipier Ilie Dumitrescu are aceeaşi părere: "Dan Petrescu a dat totul pentru fotbal, atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Este un moment special. Mi-a oferit şi o dedicaţie: «Pentru magicianul fotbalului românesc din perioada generaţiei de aur. Mult succes în noua carieră de comentator şi analist sportiv»".

Gheorghe Popescu a spus că jucătorii generaţiei sale ar trebui clonaţi şi că actuala reprezentativă nu este constantă.

"Probabil că unii dintre noi ar trebui să fie clonaţi, pentru că ne stau mărturie rezulatele. Echipa naţională de acum nu este cea pe care ne-o dorim, pentru că rezultatele nu sunt dintre cele mai bune. Echipa a oscilat foarte mult ca nivel de joc, a avut puţine evoluţii foarte bune, dar şi evoluţii ca la Belgrad, în care toţi jucătorii au evoluat foarte slab. Calificarea la Campionatul European este ultima şansă pentru această generaţie, pentru că unii dintre jucători încep să se gândească deja la retragere. La ultimul Campionat European am stat în Mutu, iar echipa nu s-ar fi calificat dacă nu era el. Cred că echipa naţională nu a ajuns la un nivel la care să îşi permită să joace fără Mutu. El trebuie să aibă o altă atitudine atunci când vine la lot. Atitudinea lui înainte şi după meciul de la Belgrad nu este de profesionist. Mircea Sandu are deja un contracandidat la şefia FRF, pe Constantin Iacov. Poate vor mai apărea alţii, mă gândesc şi eu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici