Dan Petrescu: Plec de la ASA Târgu Mureş din cauza problemelor de la club

Antrenorul Dan Petrescu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că pleacă de la ASA Târgu Mureş după disputarea Supercupei României cu Steaua din cauza problemelor apărute la clubul ardelean, ale cărui conturi au fost blocate în urma unei anchete a DNA.

1142 afișări
Imaginea articolului Dan Petrescu: Plec de la ASA Târgu Mureş din cauza problemelor de la club

Dan Petrescu: Plec de la ASA Târgu Mureş din cauza problemelor de la club (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a adăugat că nu mai există nicio şansă să rămână în funcţie, având în vedere că a acceptat oferta clubului chinez Jiangsu Guoxin-Sainty. "Nu, în niciun caz (n.r. - nu va rămâne). Dacă voi câştiga (n.r. - Supercupa României), va fi extraordinar. Sper să câştig pentru că de aceea am rămas. Dar după aceea nu sunt şanse. Oferta (n.r. - de la clubul chinez) am avut-o mai de mult, dar nu am vrut să plec. În momentul în care s-au ivit aceste probleme era însă clar că îmi e greu să mai continui. Eu nu aş fi vrut să plec, pentru că am convins nişte jucători să vină aici, făcusem o echipă. Indiferent de ofertă eu eram tentat să continui", a spus antrenorul, care va renunţa după aproximativ o lună la conducerea tehnică a echipei ASA Târgu Mureş.

Dan Petrescu este convins că vicecampioana României din sezonul precedent nu se va destrăma în ciuda problemelor financiare. "M-am simţit foarte bine la ASA. Aş fi vrut să stau mai mult, condiţiile erau extraordinare, creasem un grup extraordinar. În meciurile amicale am demonstrat că suntem greu de bătut. Cred că anul acesta, dacă rămâneam toţi, ASA s-ar fi bătut la primele locuri. Nu ştiu dacă la titlu, dar sigur la primele locuri. Nu cred că ASA se va destrăma. Referitor la o participare bună în Liga Europa rămâne de văzut, dacă vor rămâne actualii jucători. Cu lotul de acum ASA va face faţă foarte bine în Liga Europa", a menţionat tehnicianul.

Supercupa României este un trofeu important pentru Dan Petrescu. "E un meci foarte important pentru club, pentru mine, pentru toată echipa, pentru că se joacă pe masă cu un trofeu. E un trofeu pe care eu nu l-am câştigat ca antrenor şi mi l-aş dori. La fel, nici mulţi dintre băieţi nu l-au câştigat, nici clubul, deci sperăm să reuşim. E clar că se joacă în condiţii speciale. S-au făcut multe speculaţii despre ce se întâmplă la ASA, era şi normal. Dar nu vreau să găsim scuze dacă nu vom reuşi să câştigăm", a precizat Petrescu.

Antrenorul a explicat că Bănel Nicoliţă, Vasile Maftei şi Claudiu Voiculeţ, jucători care şi-au reziliat contractele cu ASA Târgu Mureş după blocarea conturilor clubului, ar fi fost titulari în partida cu Steaua de miercuri. "Mi-aş fi dorit foarte mult ca Nicoliţă, Maftei şi Voiculeţ să fie aici, care ar fi fost titulari dacă rămâneau în lot, dar trebuie să mă adaptez repede. Oricum, eu cred că acum avem un prim unsprezece care poate să câştige împotriva oricărei echipe din România. Jucătorii care au rămas la echipă, au rămas ca să câştige Supercupa, nu doar să participe. Că altfel cred că plecau şi ei. Pe jucătorii care au plecat îi înţeleg perfect, pe cei care au rămas îi felicit. Până la urmă joacă pentru cariera lor, pentru că în viaţă nu ştii când mai ai şansa să participi la un meci de o asemenea importanţă", a adăugat tehnicianul.

Toţi jucătorii din lot negociază cu alte cluburi, susţine Dan Petrescu. "Era normal ca fiecare jucător să încerce să plece la ce se întâmplă acum. Nu are nimeni vină pentru ce se întâmplă, nici cei de la club, nici jucătorii, pur şi simplu s-a întâmplat aşa, din senin a căzut această veste. Şi chiar nu ai pe cine să acuzi. Sunt convins că toţi jucătorii negociază cu alte cluburi, dar toate aceste probleme trebuie discutate cu cei de la club pentru că mai multe nu pot să spun", a precizat antrenorul.

Dan Petrescu speră ca Mirel Rădoi, care va debuta, miercuri, la conducerea tehnică a Stelei, să aibă rezultate bune în cariera de antrenor, dar după Supercupa României. "Va fi o întâlnire specială cu Rădoi, dar nu ca antrenor. Pentru că actorii principali trebuie să fie jucătorii. Pe Rădoi de abia aştept să îl văd. Sper să aibă o carieră de antrenor cât mai lungă, dar după meciul cu ASA să aibă rezultate bune", a mai afirmat Petrescu.

În ceea ce o priveşte şansele, tehnicianul susţine că Steaua este favorită clară la câştigarea meciului de miercuri. "Steaua e la început, sunt foarte puţine schimbări în opinia mea. Se spune că sunt multe achiziţii, dar cred că în formula de start vor fi nouă dintre jucătorii titulari de anul trecut. Deci maxim doi jucători noi cred că vor juca la acest meci. Din punct de vedere al omogenităţii, e clar că Steaua e în avantaj, dar e un singur meci. Se poate întâmpla orice, micile detalii vor face diferenţa. Favorită certă este Steaua, dar la finale de obicei nu există favorite. Din punctul meu de vedere e mai bine să pleci ca out-sider într-o finală", a menţionat Petrescu.

Mijlocaşul formaţiei ASA Târgu Mureş, Gabriel Mureşan, a declarat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că partida poate reprezenta o revanşă după titlul pierdut în faţa Stelei în ultima etapă a sezonului precedent. "Este un meci foarte important pentru club, pentru că ar fi primul trofeu dacă vom câştiga. Şi cred cu tărie că suntem pregătiţi să câştigăm. Când ai trofeu pe masă nu te mai gândeşti la bani. Indiferent ce se va întâmpla, vorbim de joi încolo, pentru că avem un meci de câştigat. Putem spune că meciul de mâine este o revanşă, pentru că pe cei de la Steaua i-am bătut de două ori în campionat şi nu am câştigat nimic. Acum dacă am câştiga, am lua Supercupa", a afirmat Mureşan.

Fotbalistul este convins că lucrurile se vor rezolva la club şi echipa va continua în Liga I ca şi până acum. "Eu cred că lucrurile se vor rezolva repede. Nu negociez cu niciun club acum, avem de câştigat o Supercupă. Eu sunt sub contract cu ASA", a menţionat Mureşan.

Supercupa României, dintre formaţiile Steaua Bucureşti şi ASA Târgu Mureş se va disputa miercuri, pe stadionul Farul din Constanţa, de la ora 21.00.

Conducerea grupării ASA Târgu Mureş a anunţat, luni, că jucătorii şi staful tehnic au fost informaţi asupra faptului că, temporar, conturile clubului au fost blocate în urma controlului ce a avut loc în perioada 2014-2015, la sediul asociaţiei. Măsura blocării conturilor a fost contestată de club în instanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici