Danemarca obţine a patra victorie consecutivă la EHF EURO 2024

Timp de 14 minute în repriza a doua, Danemarca a marcat 11 goluri şi a primit doar unul, eficienţa de 78% a aruncărilor la poarta Olandei făcând ca scandinavii să obţină miercuri a patra victorie consecutivă la Campionatul European de handbal masculin, cu 39:27.

245 afișări
Imaginea articolului Danemarca obţine a patra victorie consecutivă la EHF EURO 2024

Danemarca obţine a patra victorie consecutivă la EHF EURO 2024

Rezultatul face ca Danemarca să adune încă două puncte care se adaugă la cele pe care le-a adus în runda principală, pentru a o menţine în fruntea clasamentului grupei a doua.

Danemarca vs Olanda 39:27 (18:17)

Danemarca a reuşit pentru a doua oară consecutiv la o ediţie a EHF EURO să obţină patru victorii la rând, repetând performanţa de la EHF EURO 2022.

Un parţial de 5:0 între minutele 38 şi 43, completat de două goluri ale celui mai bun marcator al Danemarcei în acest meci, Mathias Gidsel, au fost momentele decisive ale partidei, care au deschis calea către victorie pentru Danemarca.

Cu cele nouă goluri marcate în acest meci, Gidsel a urcat pe locul al doilea în clasamentul celor mai buni marcatori din acest moment, la un gol în spatele interului stânga olandez Rutger ten Velde, care a marcat 28 de goluri până acum.

În cel de-al 53-lea meci al său la EURO EHF pentru Danemarca, egalând un record al echipei, portarul Niklas Landin Jacobsen a reuşit opt parade, pentru o eficienţă de 40 la sută.

Cele 39 de goluri ale Danemarcei au consemnat a doua cea mai bună performanţă în ceea ce priveşte golurile marcate la un european, prima fiind înregistrată tot la EHF EURO 2024, un record de 40 de goluri împotriva Greciei.

Cu cel mai puternic atac din competiţie - 139 de goluri marcate în patru meciuri şi cea mai bună eficienţă de până acum, 74,9% - şi cu o prestaţie convingătoare pe parcursul primelor meciuri de la EHF EURO 2024, Danemarca şi-a confirmat statutul ca una dintre favoritele la câştigarea titlului, cu încă o demonstraţie în atac împotriva Olandei.

Campioana mondială în exerciţiu pare să aibă totul - un atac puternic, o experienţă consitentă şi o profunzime excelentă, intermediarul lor de 11:1 între minutele 38 şi 51, arătat cât de puternică este Danemarca, pe ambele faze de joc.

Danemarca şi-a consolidat şansele în runda principală cu o nouă victorie, iar acum are patru puncte. Olandezii se află pe ultimul loc în grupă, cu zero puncte, iar şansele lor de a avansa sunt minime după înfrângerile suferite în faţa Suediei în ultimul meci din turul principal şi în acest meci cu Danemarca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici